Τα… στραβοπατήματα των προηγούμενων αγωνιστικών δυσκολεύουν το έργο των παικτών του Εσπέρου ΑΟΠΑ, καθώς καλούνται να πετύχουν το απόλυτο και παράλληλα να περιμένουν ενδεχόμενες “γκέλες” του Ικάρου Νέας Σμύρνης για να μπορέσουν να τον “πιάσουν” στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στον 1ο όμιλο Νότου της Γ’ Εθνικής.

Ο Γιάννης Θανόπουλος σημείωσε 14 πόντους κόντρα στον Πορφύρα και στην επιστροφή του στο πατρινό μπάσκετ, δείχνει πιο ώριμος από ποτέ και ικανός να βοηθήσει ακόμα περισσότερο στη συνέχεια. Με δηλώσεις στο Basketblog αναφέρθηκε στη συνέχεια του πρωταθλήματος και στην εξαιρετικά απαιτητική προσπάθεια που κάνει το σύνολο του Σπύρου Γκοργκόλη για να προβιβαστεί απευθείας στην τρίτη τάξει κατηγορία. 

“Είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με πολλές εκπλήξεις κάθε βδομάδα. Για μας η νίκη επί του Πορφύρα ήταν σημαντική για να μας ανεβάσει και την ψυχολογία, καθώς έχουμε μια δύσκολη συνέχεια και πρέπει να δώσουμε το 110% για να μπορέσουμε να έχουμε ελπίδα για να ανέβουμε στην Β’ Εθνική Κατηγορία”, ήταν η αρχική τοποθέτηση του 25άχρονου γκαρντ / φόργουορντ, ο οποίος συμπλήρωσε: “Σίγουρα είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς πλέον δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, αλλά και από τα αποτελέσματα των άλλων, οπότε εμείς σαν Έσπερος, κοιτάμε το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. για να κάνουμε το απόλυτο από την μεριά μας. Ίσως και η τρίτη θέση να δώσει την άνοδο οπότε εμείς πάμε να κατακτήσουμε το ροζ φύλλο σε όλα τα παιχνίδια και να έχουμε την τρίτη θέση σίγουρα, κι αν μας κάνουν τα απαραίτητα “δώρα” οι αντίπαλοί μας, σίγουρα θα είναι καλοδεχούμενα και θα πάρουμε την δεύτερη θέση της ανόδου…”