Αποστολή εξετελέσθη για τον Παπάδο Γέρας καθώς η πολυπόθητη επιστροφή στη Γ’ Εθνική επετεύχθη, ίσως ευκολότερα απ ό,τι αναμενόταν. Η ομάδα της Μυτιλήνης έχοντας τον Παναγιώτη Κακαλιά στον πάγκο της στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το απόλυτο των νικών και να πανηγυρίσει την επάνοδό της στις εθνικές κατηγορίες.

Ο έμπειρος τεχνικός βοήθησε με τον τρόπο του στην επίτευξη του στόχου και, πλέον, σειρά παίρνουν οι συζητήσεις με τη διοίκηση του συλλόγου για ανανέωση της συνεργασίας τους. Οι δύο πλευρές θα έχουν ραντεβού μέσα στην εβδομάδα όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν την ομάδα. Δεδομένη, πάντως, είναι η επιθυμία και των δύο να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και τη νέα αγωνιστική περίοδο αφού υπάρχει καλή διάθεση τόσο από τον κόουτς Κακαλιά όσο και από τη διοίκηση του Παπάδου.

Ο ίδιος μιλώντας στο basketblog.gr για την άνοδο στη Γ’ Εθνική τόνισε: “Το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου ήταν πολύ πιο εύκολο απ ότι περιμέναμε. Η διαφορά μας από τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν ήταν το γεγονός ότι διαθέταμε μερικούς πολύ ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες”, και συνέχισε:

“Δεν ξέρω τι θα γίνει την επόμενη σεζόν, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο Παπάδος έχει τη δυνατότητα και τα φόντα να κάνει μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής γιατί σε αντίθεση με άλλες νησιωτικές ομάδες, διαθέτει πολύ καλό κορμό παικτών, οι οποίοι έχουν εμπειρία από τις εθνικές κατηγορίες”.