Ο Σπάρτακος, έπειτα από μια κουτσουρεμένη περσινή σεζόν μόλις 2 παιχνιδιών (1-1 ρεκόρ), παρουσιάζεται φέτος εξαιρετικός σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ, όντας πλέον το ξεκάθαρο φαβορί για την άνοδο από τον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής στη Β‘ -με την ομάδα των Ιωαννίνων να κάνει εν ολίγοις… πάρτι στα πέρατα του γκρουπ, του οποίου και ηγείται με 10/10 και 20 βαθμούς, 2 περισσότερους από τον δεύτερο Αλμυρότον οποίο και κέρδισε σε ένα απόλυτο ντέρμπι στο Βόλο την περασμένη Κυριακή (6/2).

Όπως έχουμε τονίσει ξανά, η δουλειά τόσο του coach Ρήγγα όσο και εκείνη της διοίκησης, η οποία ενορχήστρωσε την αρμάδα της με μερικούς εκ των πλέον ικανών και έμπειρων παικτών στις εθνικές κατηγορίες της χώρας όλα αυτά τα χρόνια, με το τεχνικό επιτελείο και τους… off camera συνεργάτες να είναι συνεπείς και γόνιμοι με το πλούσιο αυτό υλικό τους.

Ουσιαστικά, ο Βίκος κάνει… πλάκα στον 4ο όμιλο με τη συνολική διαφορά πόντων ανά βραδιά να ανέρχεται περίπου στους 30 πόντους (+29), ενώ αν δε λάβουμε υπ’ όψιν μας τα ντέρμπι με Αλμυρό και Τρίκαλα, τότε αυτό το ήδη τρανό ποσό εκτοξεύεται στο +36 ανά βραδιά!
Και σε αυτό το κομμάτι, οι κύριοι πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι παίκτες, με αθλητές όπως ο Σίμος Ιωακειμίδης να αποτελούν την αιχμή του δόρατος στο δρόμο προς την άνοδο μιας ομάδας -που όπως αναφέρει στο basketblog.gr– «είναι από τις πιο πλήρεις ομάδες της Γ’ εθνικής κι αυτό οφείλεται σε σπουδαίες μονάδες».

Ο σε λίγες ημέρες 33χρονος guard/ forward δεν είναι τυχαίο όνομα στις εθνικές κατηγορίες, με τη χρόνια παρουσία του σε Α2 Ανδρών, Β’ και Γ’ Εθνική, όπου βρίσκεται ασταμάτητα από το 2018, να αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εφόδιο για κάθε οργανισμό.

Φέτος, είναι ο 2ος σκόρερ μιας πλήρους ομάδας -πίσω μονάχα από τον… σεληνιασμένο Γιάννη Αναγνωστάκη– μετρώντας 139 πόντους, ήτοι 15 ανά βραδιά, ενώ έχει καταφέρει να είναι διψήφιος στα 8 από τα 9 του παιχνίδια αλλά και ο πρώτος σκόρερ του Βίκου σε 3 ματς (ακόμα 2 φορές ήταν ο 2ος σκόρερ) -κάτι στο οποίο παίζει τρομερό ρόλο και ο τρομερός περίγυρος:

«Η καθημερινή επαφή μ’ αυτό το σύνολο δημιουργεί ένα επαγγελματικό περιβάλλον με υγιή ανταγωνισμό τον οποίο απολαμβάνω και μου δίνει την ευκαιρία να γίνω καλύτερος».

Το παιχνίδι της χρονιάς, το ματς μισή άνοδος δεν ήταν άλλο από την εκτός έδρας αποστολή στο «σπίτι» του Αλμυρού, με την αρμάδα της Βόρειας Ελλάδας να γνωρίζει πολύ καλά πως σε περίπτωση ήττας τα πράγματα θα γίνονταν εξαιρετικά δύσκολα μέχρι και το φινάλε της σεζόν.
Την περασμένη λοιπόν, Κυριακή, δεν πήγαινε τίποτα καλά για τους μέχρι πρότινος πρωτοπόρους του ομίλου, με τους οικοδεσπότες να είναι συνεχώς μπροστά στο σκορ ακόμα και με μικρές διαφορές και -κρατώντας τον Σπάρτακο στους μόλις 12 πόντους στην 3η περίοδο- να μπουν στο τελευταίο δεκάλεπτο στο +5 (45-40).

Μέχρι και εκείνη τη στιγμή, οι Γιαννιώτες έκαναν το χειρότερο επιθετικό τους παιχνίδι, αφού ούτε τα τρίποντα (4 εύστοχα συνολικά) ούτε ο τρομερός Αναγνωστάκης ήταν σε καλή ημέρα (4 πόντοι).
Ο Ιωακειμίδης ήταν όμως εκεί και με 19 ολόκληρους πόντους -που σε ένα τόσο κλειστό ματς μεταφράζονται σε περισσότερους- οδήγησε την ομάδα του στην 10η νίκη της σε ισάριθμα ματς και μαζί και στην άνοδο με… 1.5 πόδι στη Β΄ Εθνική.
Ουσιαστικά, εκείνη την ημέρα, εκτός από πρώτος σκόρερ, βίωσε την 3η καλύτερή του φετινή επίδοση σε πόντους και ήταν ο κύριος υπεύθυνος για το 33% των συνολικών πόντων του συλλόγου του αλλά και για το 50% των τριπόντων του!

Ωστόσο, ο έμπειρος σκόρερ δε στηρίζει μονάχα στη δική του απόδοση αυτό το τόσο καίριο διπλό.

«Οι συμπαίκτες μου ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα και με συγκέντρωση στο δικό μας πλάνο και στην επίθεση μου έδωσαν τον χώρο που χρειαζόμουν για να σκοράρω. Ήταν μια συλλογική προσπάθεια που μας χάρισε το επιθυμητό αποτέλεσμα», ανέφερε σε ερώτηση για την τρομερή του εικόνα στο συγκεκριμένο ματς όπου «ο Αλμυρός ήταν για ώρα μπροστά στο σκορ και έκανε πολλή καλή δουλειά για να κρατήσει την επίθεση μας πολύ χαμηλά».

Πλέον, ο Σπάρτακος χρειάζεται 7 νίκες στα 8 διαθέσιμα παιχνίδια του για να «καθαρίσει» και μαθηματικά την άνοδο, με το μεγάλο τεστ να είναι φυσικά το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής του 2ου γύρου, όταν και θα ταξιδέψει στη Θεσσαλία για το μεγάλο ματς κόντρα στον ΑΟ Τρικάλων.
Μέχρι τότε, θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της 6ης, 4ης και 7ης ομάδας του γκρουπ (Καναλάκι, Αμπελώνα, Αναγέννηση Λαμίας), ενώ ακόμα και αν ηττηθεί στη ρεβάνς με τον ΑΟΤ, το πρόγραμμα γίνεται πολύ εύκολο κόντρα στις 9η, 5η, 8η και 10η του βαθμολογικού πίνακα (Αγρίνιο, Σοφάδες, Αγριά, Νίκαια 2012) -κάτι που επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο Ιωακειμίδης αναφέροντας πως «έχουμε βάλει ισχυρά θεμέλια για την άνοδο, τα οποία και πρέπει να διαφυλάξουμε στη συνέχεια».

Τέλος, δε θα μπορούσαμε να μη συζητήσουμε με τον ικανό σκόρερ το γεγονός της διετούς του παραμονής στα Ιωάννινα, κάτι που δεν έχει επαναλάβει ποτέ άλλοτε από τη στιγμή που άφησε την γενέτειρά του Θεσσαλονίκη το 2007, αφού αλλάζει ανά χρόνο σταθμούς στην καριέρα του.

«Νομίζω πως αυτή είναι η φύση της δουλειάς μου και την έχω αποδεχτεί. Τα Ιωάννινα είναι μια πόλη με έντονη παρουσία στα εθνικά πρωταθλήματα και με αγάπη για το μπάσκετ. Στην ομάδα υπάρχει ένα πλάνο κι ένα επαγγελματικό περιβάλλον το οποίο απολαμβάνω. Από μεριάς μου η ομάδα θα έχει τον πρώτο λόγο για την επόμενη σεζόν. Προς το παρόν όμως, πρέπει να ολοκληρώσουμε την τρέχουσα».