Η δικαίωση άργησε ένα χρόνο για τον Δημήτρη Αβδάλα και την Καλαμάτα. Η ομάδα της Μεσσηνίας μπορεί να υποβιβάστηκε τη σεζόν 2010-2011 στις τοπικές κατηγορίες, αλλά το πλάνο της ενεργούς “εκμετάλλευσης” των τμημάτων υποδομής “έπιασε τόπο” με αποτέλεσμα την άμεση επιστροφή στη Γ’ Εθνική.

Με το ίδιο πλάνο, όπως είναι φυσιολογικό, θα πορευτεί και την επόμενη σεζόν ευελπιστώντας πως αυτή τη φορά θα επιτευχθεί η παραμονή. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν, το μεγαλύτερο μέρος του κορμού θα παραμείνει αναλλοίωτο, ενώ θα γίνουν λίγες, αλλά ποιοτικές προσθήκες.

Ήδη, πάντως, οι Καλαματιανοί απέκτησαν τους Γιώργο Μπάκα (30, 2.01), Κώστα Κοντόπουλο (26, 2.04) και Παναγιώτη Αρβανίτη (23, 1.90) αποκτώντας μεγάλη δύναμη στις θέσεις των φόργουορντ και του σέντερ. Εξάλλου, με τη φανέλα της Καλαμάτας θα αγωνίζονται και τη νέα χρονιά οι Γιάννης Βούλγαρης (28, 2.04) και Νίκος Αλεξανδρόπουλος (24, 2.02), καθώς αμφότεροι ανανέωσαν τη συνεργασία τους με το σύλλογο.

Από εκεί και πέρα, όπως γίνεται αντιληπτό στο στρατόπεδο των νεοφώτιστων δεν υπάρχει βιασύνη για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις (1-2 το πολύ), οι οποίες και θα αφορούν την ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής και δη στις θέσεις του πλεϊμέικερ και του σούτινγκ γκαρντ.