Ο Ανδρόνικος Γκιζογιάννης αποτελεί το νέο και ηχηρο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας της ΑΕΕΠ Χαλκίδας για τη νέα αγωνιστική χρονιά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ο Γκιζογιάννης είναι 37 ετών, έχει ύψος 2,02 και αγωνίζεται ως φόργουορντ. Αποτελεί έναν πολύπειρο αθλητή με μεγάλη και έντονη παρουσία στις εθνικές κατηγορίες της χώρας εδώ και πολλά χρόνια. 

Πιο συγκεκριμένα, έχει υπάρξει διεθνής μετρώντας 47 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος και μάλιστα μετράει και ένα χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Νέων το 2002 και ένα αργυρό με τους Παίδες στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1999.

Ξεκίνησε να πραγματοποιεί τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στη Μαλεσίνα, από όπου έχει καταγωγή και στη συνέχεια βρέθηκε στην ΑΓΕΧ, με την οποία έφτασε μέχρι και τα “σαλόνια” της Α2 Ανδρών. 

Στη συνέχεια ακολούθησαν ομάδες όπως είναι η ΑΕΚ, ο Απόλλων Πατρών, η Ολύμπια Λάρισας, η Ακράτα και ο Εθνικός Πειραιά. Τη σεζόν που μας πέρασε πρωταγωνίστησε με τον Εθνικό στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας και φέτος αναμένεται να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα της ΑΕΕΠ στην “πρόκληση” που έχει μπροστά της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Δείτε την ανακοίνωση της ΑΕΕΠ Χαλκίδας:

“ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ Α.Ε.Ε.Π. ΧΑΛΚΙΔΑ B.C.
Η διοίκηση της Α.Ε.Ε.Π. Χαλκίδα B.C. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Χαλκιδαίο αθλητή, Γκιζογιάννη Ανδρόνικο.
Ο Ανδρόνικος Γκιζογιάννης γεννήθηκε στις 08 Φεβρουαρίου του 1983 (37 χρ.) και έχει ύψος 2.02μ.
Διεθνής παίκτης, έχοντας 47 συμμετοχές με το Εθνόσημο, κατακτώντας με την Εθνική Ελλάδας την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Νέων/Ανδρών του 2002, αλλά και το αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό παίδων του 1999. Με την Εθνική Ελλάδας έχει αγωνιστεί στις κατηγορίες παίδων, εφήβων, νέων/ανδρών σημειώνοντας συνολικά 453 πόντους.
Ο Ανδρόνικος Γκιζογιάννης, ξεκίνησε το μπάσκετ από την ιδιαίτερη πατρίδα του Μαλεσίνα, ανδρώθηκε στη Χαλκίδα ανεβαίνοντας με την ΑΓΕΧ μέχρι την Α2 κατηγορία με την οποία κατέκτησε και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων, για να ακολουθήσει μια σταθερή πορεία, σε ομάδες Α1, Α2 και Β’ Εθνικής κατηγορίας όπως μεταξύ άλλων η ΑΕΚ (Α1 και Α2), Απόλλωνα Πατρών, Ολύμπια Λάρισας, Ακράτα, Εθνικό Πειραιώς, επιστρέφοντας και πάλι στη Χαλκίδα.
Του ευχόμαστε μια υγιή και δημιουργική μπασκετική χρονιά.
Ανδρόνικε, καλώς ήρθες στην ομάδα μας!”

Δείτε τη σχετική δημοσίευση του συλλόγου:

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ Α.Ε.Ε.Π. ΧΑΛΚΙΔΑ B.C. Η διοίκηση της Α.Ε.Ε.Π. Χαλκίδα B.C. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την…

Δημοσιεύτηκε από ΑΕΕΠ Χαλκίδα BC στις Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020