Στο δυναμικό του Παπάγου θα παραμείνει για ακόμα μια χρονιά ο Πάνος Παναγιωταράκος, ο οποίος συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση του συλλόγου για ανανέωση της συνεργασίας τους. Ο πολύπειρος γκαρντ/φόργουορντ μίλησε για τους στόχους των “Στρατηγών” εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, αλλά και… το κίνητρό του.

Αναλυτικά:

– Ποιοι είναι οι στόχοι του Παπάγου φέτος;
“Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και ότι μας αναλογεί να το πάρουμε στο τέλος της σεζόν. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε πολύ για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό αρκεί να είμαστε υγιείς”.

– Θα βοηθήσει πιστεύεις η περσινή πορεία της ομάδας στη φετινή προσπάθεια σας;
“Χωρίς αμφιβολία. Στην περσινή πορεία μπήκαν κάποιες βάσεις ώστε να δείξει η ομάδα πως μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη κατηγορία. Με οδηγό λοιπόν την περσινή χρόνια, φέτος πρέπει όλοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να κάνουμε ένα βήμα περισσότερο”.

– Πως βρίσκεις κίνητρο σε αυτή την ηλικία;
“Εύκολα. Το κίνητρο μου είναι απλά η αγάπη μου για το μπάσκετ. Οσο συνεχίζω να αισθάνομαι έτσι και μπορώ βέβαια να ανταπεξέρχομαι στις απαιτήσεις του παιχνιδιού δεν θα σταματήσω να παίζω”.

– Πως κρίνεις την άφιξη του Δημήτρη Παγίδα στον πάγκο της ομάδας;
“Θεωρώ πως πάντα μια διοίκηση όταν αποφασίζει να πάρει κάποιον προπονητή είναι για το καλό της ομάδας. Οι παίκτες αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να προσαρμοστούμε στη φιλοσοφία του και να δώσουμε το 100% μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα θα μας βοηθήσει και ξέρουμε καλά πόσο αγαπάει τον Παπάγο αφού σε αυτή την ομάδα ανδρώθηκε μπασκετικά”.

– Ο Παπάγος φημίζεται και για τους “Στρατηγούς” του. Σας βοηθάει η παρουσία του κόσμου;
“Πραγματικά και χωρίς ίχνος υπερβολής, οτιδήποτε και να πω για τους φιλάθλους της ομάδας είναι λίγο. Σε εποχές που τα γήπεδα ακόμα και στην Α1 είναι άδεια οι φίλαθλοι του Παπάγου όχι μόνο γέμιζαν το “Σαλούν” αλλά μας ακολουθούσαν κι εκτός έδρας. Μπορεί αν είναι φράση κλισέ, αλλά στη δική μας περίπτωση κυριολεκτικά οι οπαδοί μας ήταν ο 6ος παίκτης της ομάδας μας”.

– Βρίσκεσαι στα γήπεδα από μικρό παιδί, έχεις παίξει σε όλες τις κατηγορίες με εντυπωσιακή παρουσία. Μπορείς να συγκρίνεις την εποχή των Αμπελοκήπων με αυτή που βιώνουμε τώρα;
“Το μπάσκετ έχει αλλάξει πολύ, έχει γίνει πιο γρήγορο, πιο αθλητικό αλλά νομίζω λιγότερο ποιοτικό. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι κατά τη γνώμη μου που συμβαίνει αυτό, αλλά ο πιο σημαντικός είναι πως πλέον οι νεαροί αθλητές δεν αφιερώνουν πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο. Έχουν αλλάξει οι εποχές σίγουρα. Εγώ όμως θυμάμαι όταν ήμασταν νέοι, ήμασταν όλη μέρα με μια μπάλα. Λίγοι είναι πλέον οι νέοι που το κάνουν αυτό. Όπως είπα όμως έχουν αλλάξει οι εποχές και ίσως είναι και λογικό αυτό να συμβαίνει”.