Στο τοπικό πρωτάθλημα θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο ο Αρχάγγελος Αγίων Θεοδώρων, καθώς όπως αναφέρει το ρεπορτάζ αποφάσισε εθελούσια να υποβιβαστεί. Ωστόσο, άλλη γνώμη έχει ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Σάκης Καλόφωνος, ο οποίος μιλώντας στην «rodiaki.gr» βάλει κατά των τοπικών αρχών, και για την αδιαφορία τους σχετικά με το γήπεδο, καθώς όπως αναφέρει και θα διαβάσετε, αν όλα με το γηπεδικό ήταν σε σωστή κατεύθυνση η ομάδα μπορούσε να παίξει και στην Β’ Εθνική: 

«Το να βγάζει κανείς γρήγορα συμπεράσματα, χωρίς να γνωρίζει λεπτομέρειες, είναι πολύ άσχημο. Το να επιστρέψουμε στο τοπικό, δεν ήταν κάτι που αποφασίστηκε ελαφρά τη καρδία. Τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα παιδιά στη διοίκηση πονάμε την ομάδα και θέλουμε το καλύτερο γι’ αυτήν. 

Ο πραγματικός λόγος που πήραμε την απόφαση να μην παίξουμε στη Γ’ εθνική είναι η προκλητική αδιαφορία τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας όχι μόνο απέναντι στη δικιά μας ομάδα αλλά γενικότερα απέναντι στην καλλιέργεια και την ανάπτυξη του αθλητισμού στον Αρχάγγελο. 

Επειδή δεν ζούμε εκτός πραγματικότητας, όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα και για τους φορείς ωστόσο οι οικονομικές συνθήκες δεν συνεπάγονται τακτικών κοροϊδίας. Κι εμάς μας κοροϊδεύουν! 

Το θέμα του γηπέδου δεν είναι τωρινό. Τα έχουμε πει και στο παρελθόν για το πόσο ζωτικής σημασίας είναι ένα κλειστό στον Αρχάγγελο και για το σωματείο μας και κυρίως για τα παιδιά μας που γυμνάζονται αναγκαστικά σε έναν ακατάλληλο χώρο γιατί δεν έχουν πού αλλού να προπονηθούν. 

Προεκλογικά, όλοι ήταν στο πλευρό μας και όλοι μας έταξαν γήπεδο. Εμείς τους πιστέψαμε. Ε, την επόμενη φορά δεν θα φανούμε το ίδιο αδαείς. 

Η ομάδα, αν είχε γήπεδο, αυτή τη χρονιά θα έπαιζε στη Β’ εθνική! Είδαμε ν’ ανεβαίνουν από τον όμιλό μας και ο τρίτος και ο τέταρτος. Εμείς βγήκαμε πέμπτοι, έκτοι… Αν ξέραμε ότι θα είχαμε έτοιμο το γήπεδο, θα ήμαστε ψηλότερα και θα είχαμε ανέβει κι εμείς. 

Θα μπορούσαμε να παίξουμε και στη Γ’. Η ομάδα, άλλωστε, έμεινε σχεδόν η ίδια. Πέραν του Αγγελόπουλου και του Βογιατζή, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες συμφώνησαν να μείνουν. Δεν μπορεί να σταθεί αυτή η ομάδα στη Γ’ εθνική; Φυσικά και μπορεί! Μόνο τα έξοδα των μετακινήσεων είναι αυτά που διαφοροποιούν την κατάσταση. Η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική και θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. 

Όμως, χωρίς γήπεδο, υπάρχει αναγκαστικό “ταβάνι” στις φιλοδοξίες της ομάδας. Κι αυτό το “ταβάνι”, δυστυχώς, μας το ορίζουν άλλοι. Γιατί τα δικά μας όνειρα, όσων αγαπούν και στηρίζουν την ομάδα, δεν έχουν καθόλου “ταβάνι”». 

Όσον αφορά την παρουσία των Αγίων Θεοδώρων στο τοπικό, ο Σάκης Καλόφωνος σχολίασε πως «θέλαμε να κρατήσουμε τον ίδιο κορμό γιατί τα παιδιά ήταν μία οικογένεια, το κλίμα ήταν πολύ καλό κι αυτό εμάς μας αρέσει και θέλαμε να το διατηρήσουμε. 

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσπάθεια που έκαναν πέρσι στη Γ’ εθνική και νιώθουμε σιγουριά ότι θα πράξουν το ίδιο και φέτος. Άλλωστε, με την προσθήκη του Χρήστου Μπίλια, με τον οποίο έχουμε κοινή φιλοσοφία, θα διορθωθούν και τα όποια λάθη της περσινής χρονιάς».