Αρχικό μέλημα της Καλαμάτας, προχωρώντας παράλληλα στο μεταγραφικό της σχεδιασμό, ήταν αν μη τι άλλο, η ανανέωση των παικτών που την οδήγησαν στη Γ’ Εθνική, έχοντας εμπειρία από την εν λόγω κατηγορία. Ένας εξ αυτών, είναι και ο Λεωνίδας Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος ανανέωσε τη συνεργασία του με τη διοίκηση της «Μαύρης Θύελλας» και αποτελεί τον τελευταίο παίκτη που περνά από αυτόν τον «χορό».

Ο πολύπειρος γκαρντ (στην φωτογραφία με τον γραμματέα της ομάδας, Γιώργο Γεωργακίλα), συμφώνησε σε όλα με τους ιθύνοντες του συλλόγου και θα τους ακολουθήσει στο νέο τους «ταξίδι», έχοντας βιώσει την πρόκληση αυτή, τόσο με την φανέλα του Ποσειδώνα όσο και με αυτή της Κεφαλονιάς. Πλέον, η διοίκηση είναι έτοιμη να «φορτσάρει» για τις τελευταίες κινήσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν καταλυτικά το ρόστερ, εν όψει του επόμενου πρωταθλήματος, με την πιο σημαντική να θεωρείται αυτή της απόκτησης ενός πλέι μέικερ.

Από τη στιγμή, που η εξαιρετική πρόταση στον Γιάννη Γραμματικό, δεν είχε γίνει δεκτή, με τον τελευταίο να επιλέγει να μετακομίσει στην Νέα Σμύρνη, για λογαριασμό του Ικάρου, στην ομάδα της Μεσσηνίας ελπίζουν να βρουν μία αντίστοιχη περίπτωση, που θα την «εκτοξεύσει».