Δεν είναι αναντίρρητο το γεγονός πως ο 2ος όμιλος της Γ’ Εθνικής είναι ένας από τους πλέον δύσκολους στο φετινό πρωτάθλημα, και ειδικότερα για τις μικρότερου βεληνεκούς ομάδες, οι οποίες στο δέος των ΑΟΝΣ «Ο Μίλων», ΑΟ Δάφνης, Ικάρου Καλλιθέας και ΒΑΟΛ γνωρίζουν πως δύσκολα θα κερδίσουν κάποιο από αυτά τα 8 παιχνίδια -σε φυσιολογικό τουλάχιστον πλαίσιο.
Ο ΓΣ Κορωπίου όμως, κατάφερε να βάλει «φωτιά» στο γκρουπ την περασμένη πλέον Κυριακή (12/12)!

Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Ούσα χτυπημένη από τον κορονοϊό όσο λίγες ακόμα ομάδες στη λίγκα, η αρμάδα των Δρακόπουλου και Κουκουζέλη ξεκίνησε με άσχημο απολογισμό τη σεζόν, καθότι στα 4 πρώτα παιχνίδια της μετρούσε μόλις μια νίκη -κόντρα στο αδύναμο Πικέρμι– σε μια επίδοση που ποσοστιαία μεταφράζεται με το πενιχρό 25%.

Από αυτές τις 3 ήττες βέβαια, οι 2 προήλθαν κόντρα σε ΒΑΟΛ και Ίκαρο, την τρίτη και τέταρτη τη τάξει ομάδες του ομίλου, που ήταν ουσιαστικά εντός προγράμματος.
Το γεγονός μάλιστα, πως ήταν άκρως ανταγωνιστική μέχρι και τα τελευταία λεπτά της 4ης περιόδου στη Χίο μόνο θετική επιρροή θα μπορούσε να έχει για το αθηναϊκό συγκρότημα.

Και είχε!

Στα τελευταία 2 παιχνίδια του, το Κορωπί μετράει ισάριθμες νίκες κόντρα σε ΦΟ Βροντάδου και τη μέχρι πρότινος αήττητη για 6 ματς Δάφνη, την οποία μάλιστα σόκαρε με το επιβλητικό 100-93 -με το τελικό σκορ να κρύβει την πάσα αλήθεια, αφού οι γηπεδούχοι βρέθηκαν τόσο στο +21 στο φινάλε του ημιχρόνου όσο και στο +18 στο τέλος της τρίτης περιόδου, φτάνοντας σε μια ανέλπιστα εύκολη νίκη.

Τι έκαναν όμως διαφορετικά στην επίθεση για να εκτοξευτούν από το μέσο όρο των 71 πόντων στο απολύτως στρογγυλό 100;

Τρίποντο

Το περιφερειακό σουτ δεν είναι -ακόμα τουλάχιστον- το απόλυτο φόρτε των Αθηναίων, που μετρούσαν μόλις 7 τρίποντα ανά βραδιά στα 5 περασμένα ματς τους στην κατηγορία -κερδίζοντας ουσιαστικά 21 πόντους ή το 30% των συνολικών τους πόντων.

Κόντρα στη Δάφνη όμως, η κατάσταση άλλαξε, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν τη δεύτερη καλύτερη φετινή τους επίδοση με 9 μακρινά σουτ (27 πόντοι/ το 27% των συνολικών πόντων), πετυχαίνοντας ουσιαστικά 0.23 τρίποντα ανά λεπτό ξεπερνώντας κατά πολύ τον μέσο όρο των 0.14 ανά λεπτό στα περασμένα τους παιχνίδια!

Το step up

Μπορεί οι παραδοσιακά τρομερές μονάδες των Ντιπ και Μιχάλη να έπεσαν από τους συνήθεις αριθμούς τους (Ντιπ: από 17.5, 14 – Μιχάλης: από 15, 13) και να μην ήταν και στο κορυφαίο βράδυ της καριέρας τους -δεδομένης και της άνετης χροιάς της νίκης- αλλά η τριάδα των Μαρκομιχάλη, Γκίνη και Σιδέρη έκανε το απαραίτητο step up και βοήθησε τα μάλα στην επίτευξη του δεύτερου συνεχόμενου ροζ φύλλου αγώνα.

Συγκεκριμένα, και παρά το γεγονός πως είχαν μόλις 1 παιχνίδι με διψήφιες αποχρώσεις σκοραρίσματος έκαστος, πέτυχαν αθροιστικά 56 πόντους (το 56% των συνολικών πόντων δηλαδή), με το δίδυμο των Γκίνη και Σιδέρη μάλιστα, να συνεργάζεται για τους 43 εξ αυτών με δύο 20άρες!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως οι 8 από 12 παίκτες της αποστολής -η οποία απαρτιζόταν και από 9 αθλητές που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου- σκόραραν τουλάχιστον 5 πόντους, αποδεικνύοντας πως για μια τόσο μεγάλη επιτυχία η ομαδική δουλειά είναι το Α και το Ω.

Αναλυτικά οι σκόρερ με τη Δάφνη:

Γκίνης: 23
Σιδέρης: 20
Ντιπ: 14
Μιχάλης: 13
Μαρκομιχάλης: 13
Ορφανός: 7
Αρκουμάνης: 5
Μαντζούκας: 5