Αλλαγή των δεδομένων στην υπόθεση “παραμονή” στον 1ο όμιλο Νότου έφερε η απόφαση του Κρανιδίου να μην κατέβει να αγωνιστεί στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στη Ζάκυνθο. Οι “μπλε” υποβιβάστηκαν και μαθηματικά την περασμένη Κυριακή, με το παιχνίδι απέναντι στην ομάδα του Ιονίου να μην έχει κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους ίδιους. Έτσι, κρίθηκε σκόπιμο να αποφευχθούν περαιτέρω έξοδα για έναν αγώνα δίχως… νόημα. Τουλάχιστον για τους ίδιους.

Πρόδηλο είναι, όμως, πως η συγκεκριμένη απόφαση επηρέασε τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας που παλεύουν για την παραμονή. Ήτοι το Χαλάνδρι και την Καλαμάτα. Κι αν το Χαλάνδρι δεν… προβληματίζεται τόσο πολύ καθώς υπερέχει σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Ζάκυνθο, ενώ την τελευταία αγωνιστική κοντράρεται με τον ουραγό (και δίχως νίκη) Ποσειδώνα, κάτι αντίστοιχο δεν συμβαίνει και στην περίπτωση της Καλαμάτας.

Η ομάδα του Δημήτρη Αβδάλα είχε λίγες ελπίδες παραμονής σε περίπτωση που το Κρανίδι έπαιρνε το “διπλό” στη Ζάκυνθο, ενώ ταυτόχρονα κέρδιζε τον -ήδη υποβιβασμένο- Κεραυνό Αιγίου. Πλέον, όμως, όλα αυτά είναι παρελθόν. Η Καλαμάτα ελπίζει στο… θαύμα για να γλιτώσει τον υποβιβασμό. Κι όπου θαύμα βάλτε την ήττα του Χαλανδρίου στο Λουτράκι.