Ο Ηλυσιακός μάχεται για να κρατηθεί στην Γ’ Εθνική, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Νίκος Χατζηπανυγήρης και η διοίκηση της ομάδας δεν κάνουν πράξη την φιλοσοφία τους, η οποία λέει πως η ομάδα των Ιλισίων θέλει να αναδείξει την δουλειά που γίνεται στις υποδομές της.

Στο παιχνίδι με τον Τρίτωνα πήρε χρόνο συμμετοχής ο ποιντ γκαρντ, Αναστάσης Σπυρόγλου (1,82) ο οποίος πέτυχε και τρίποντο, όντας μόλις 13,5 ετών. Ο Σπυρόγλου πήρε σχεδόν 10 λεπτά συμμετοχής, και εκτός από το εύστοχο σουτ, είχε και τρεις ασίστ, διαβάζοντας από αυτή την ηλικία σωστά το παιχνίδι. Ο ταλαντούχος γκαρντ είναι διεθνής με την Εθνική παμπαίδων, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση στα Ιλίσια, στην εξαγωγή μεγάλων ταλέντων, και παικτών που έχουν αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Εκτός από τον Σπυρόγλου, αγωνίζονται και οι νεαροί Χατζηβέρογλου, Ολύμπιος, Παντελάκης, Μαλτέζος και Κανελλόπουλο, οι οποίοι είναι ενεργά μέλη του αντρικού τμήματος, με τους Χούμα και Άρχο με την εμπειρία τους να τους κατευθύνουν. Ο μέσος όρος ηλικίας των «κιτρινόμαυρων» είναι στα 17,5 ετών, και αν νομίζεται ότι τα είδατε όλα, το μόνο βέβαιο είναι πως όχι, γιατί ακολουθούν εξαιρετικοί παίκτες και σε νεαρότερες ηλικίες. Ο Σπυρόγλου βρίσκεται στην μικτή ΕΣΚΑ των 2002.