Ο Λοκρός Αταλάντης κατάφερε χθες(20/11) να πανηγυρίσει ένα πολύ μεγάλο διπλό απέναντι στον πρωτοπόρο της βαθμολογικής κατάταξης Κάδμο, στην Θήβα επικρατώντας με σκορ 64-63.

Γι’ αυτή τη νίκη μίλησε στο eviabasket.gr o αρχηγός του Λοκρού, Ανέστης Μάτος:

Αρχικά για τα σημεία-κλειδιά του ντέρμπι:«Ήταν ένα ντέρμπι της Ένωσης που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Εμείς εκτελέσαμε το πλάνο του προπονητή μας, μπλοκάραμε τα επιθετικά ατού του Κάδμου, Χαρατσή, Γκρινιάρη και Μπένο, κερδίζοντας στις λεπτομέρειες. Το ματς πήγε στο ένα σουτ, το βάλαμε και κερδίσαμε”.

Για την παρουσία του κόσμου της Αταλάντης στο κλειστό της Θήβας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο για την τρομερή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν και ιδίως ασφαλώς στους δικούς μας φιλάθλους που έκαναν τόσα χιλιόμετρα για να έρθουν από την Αταλάντη και να μας συμπαρασταθούν. Η παρουσία τους μας έδωσε δύναμη και ενέργεια στα κρίσιμα σημεία, αλλά μας γεμίζει και με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για το μέλλον ώστε να τους ικανοποιούμε με την απόδοσή μας γιατί το αξίζουν».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και αν αλλάζουν οι στόχοι του Λοκρού μετά τις δύο μεγάλες νίκες με Πεντέλη και Κάδμο: «Είχαμε μέχρι τώρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, παίξαμε 6 ντέρμπι και τώρα αρχίζουν οι αγώνες με τις ομάδες που πρέπει να κερδίσουμε ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν αλλάζει κάτι για εμάς, πρώτος στόχος παραμένει η παραμονή της ομάδας σε αυτή την πρώτη της χρονιά στη Γ” Εθνική. Αν δεν κερδίσουμε για παράδειγμα τον Προμηθέα την Κυριακή ή τον Πόλις μετά, οι νίκες με Κάδμο και Πεντέλη δεν θα έχουν κανένα νόημα. Πρέπει αυτά τα ματς να τα κερδίσουμε και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε έχοντας πλέον ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».