Ο Μακεδονικός, έχοντας καταφέρει την άνοιξη του 2015 να διώξει μακριά όσα «σύννεφα» είχαν σχηματιστεί πάνω από την παρουσία του στις εθνικές κατηγορίες, κατάφερε φέτος να παρουσιαστεί πιο δυναμικός και να σημειώσει «βήματα» προόδου, κερδίζοντας για αρχή την 6η θέση στον πρώτο όμιλο του Βορρά της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα της Νεάπολης μάλιστα, τερμάτισε σε απόσταση μόλις μίας νίκης από την 4η θέση, η οποία οδηγούσε σε αγώνες κατάταξης για ενδεχόμενη άνονο στη Β’ Εθνική.

Κύριος «αρωγός» της προσπάθειας αυτής και της εν τέλει επιτυχημένης πορείας, ήταν ο Δημήτρης Μύθου. Ο Έλληνας προπονητής, κέρδισε την εμπιστοσύνη της διοίκησης και θα είναι ο «οδηγός» της, την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με τις επιδιώξεις να μεγαλώνουν με τον καιρό ξανά για τον ιστορικό σύλλογο.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

«Ο Α.Σ. Μακεδονικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας του με τον έμπειρο τεχνικό της ανδρικής ομάδας μπάσκετ, κ. Δημήτρη Μύθου, για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Μύθου, η ταύτιση των απόψεων αλλά και η φιλοσοφία για την ομάδα του Μακεδονικού ήταν οι βασικοί λόγοι που συνετέλεσαν στην ανανέωση της συνεργασίας. Επίσης, έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά με πρώτο μέλημα των ανθρώπων της διοίκησης η ανανεώσεις συνεργασίας με παίκτες που ανήκουν ήδη στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας».