Δεν ξεκίνησε καν με αυτόν το στόχο. Η άνοδος δεν ήταν στα πλάνα της συγκεκριμένης ομάδας και ελάχιστοι θα πόνταραν σε κάτι τέτοιο, όμως όλα τα προγνωστικά διαψεύστηκαν από τα πρώτα κιόλας ματς στο δεύτερο όμιλο του Νότου. Ειδικά μετά τις δέκα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, στο εμφατικό ξεκίνημα που πραγματοποίησε, άπαντες αντιλήφθηκαν ότι πλέον η ομάδα έπρεπε να κοιτάζει προς τα πάνω. Οι απαιτήσεις άλλαξαν, αλλά αυτό δεν τους τρόμαξε. Απεναντίας, έκανε το κίνητρό τους μεγαλύτερο, ενώ συνέχισαν να κυριαρχούν, χωρίς να χάσουν ποτέ την πρώτη θέση της βαθμολογίας, γεγονός που δύσκολα θα αλλάξει κιόλας. Το σημαντικότερο, βέβαια, είναι ότι από χθες αποτελούν ομάδα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Αρχίζοντας την χρονιά, λοιπόν, με στόχο την παραμονή και με ριζική ανανέωση του ρόστερ, βάζοντας στην «φωτιά» της σκληρής Γ’ Εθνικής πολλούς νεαρούς και άπειρους παίκτες, ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου κατάφερε με τον καιρό να κερδίσει το θαυμασμό όλων. Όπως πολλές ομάδες, κατά την φετινή σεζόν και το παρελθόν, έχει καταφέρει τα πάντα… με τη δύναμη της παρέας. Κι αυτό, γιατί τα περισσότερα μέλη της ομάδας είναι… δικά της παιδιά. Και πρώτος απ’ όλους, ο προπονητής Παναγιώτης Σαββάτης. Με σπουδαία δουλειά νωρίτερα, στα τμήματα υποδομής, αποδέχθηκε φέτος την πρόκληση του αντρικού τμήματος. Και ανταποκρίθηκε πλήρως.

Ο ίδιος παραδέχεται το αίσθημα ευτυχίας που όλοι νιώθουν στις τάξεις του συλλόγου, μετά και την επιβλητική νίκη επί του Αιγάλεω που οροστικοποίησε την άνοδό του στην τρίτη τη τάξει κατηγορία. Η ταπεινότητά του, ωστόσο, όπως είχε εκφραστεί με τον πλέον γλαφυρό τρόπο στη συνέντευξή του στο Basketblog.gr, δεν αλλοιώθηκε… ούτε σπιθαμή, με τον ίδιο να συνεχίζει να κρατά «κάτω την μπάλα», όσον αφορά το φινάλε του πρωταθλήματος, αλλά και τα σχέδια για την επόμενη χρονιά.

Έχοντας πάντως ένα ρόστερ, γεμάτο παίκτες με προοπτικές, οι οποίοι έζησαν ήδη τις πρώτες εμπειρίες τους από ένα απαιτητικό πρωτάθλημα, όπως αυτό της Γ’ Εθνικής, δεν μπορεί παρά να αισιοδοξεί. Από τα ίδια της τα «σπλάχνα», η «μεθυσμένη πολιτεία» που λέγεται Κρόνος Αγίου Δημητρίου, μπορεί να ελπίζει σε ένα λαμπρό μέλλον.