Ο Α.Ο. Μυκόνου αποτέλεσε την καλύτερη ομάδα στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και πήρε αήττητος την άνοδό του για τη Β’ Εθνική.

Πρωτεργάτης αυτής της επιτυχίας ήταν ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Μανωλιτσάκης, ο οποίος είχε έρθει στη Μύκονο ως πρωτοδιόριστος καθηγητής στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Μεράς, αλλά και ως βοηθός προπονητής στον Α.Ο. Μυκόνου και σύντομα ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή, «καθοδηγώντας» την ομάδα στο απόλυτο 20/20 και στην άνοδό της στην 3η τη τάξει κατηγορία της χώρας.

 

Ο κύριος Μανωλιτσάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τις σκέψεις του όταν ανέλαβε ως προπονητής στην ομάδα, για το τροχαίο που είχε η γυναίκα του παραμονές του Κυριακάτικου (10/04) εκτός έδρας αγώνα με την Πεύκη (νίκη 84-61), που έκρινε και την πρωτιά, αλλά και τα σχέδιά του ενόψει την επόμενη αγωνιστικής σεζόν. Αναλυτικά αναφέρθηκε:

 

Στις σκέψεις του όταν ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή στην Μυκονιάτικη ομάδα: «Στις 19 νίκες ήμουν εγώ προπονητής. Όταν είδα το ρόστερ της ομάδας, είπα στον εαυτό μου πως είμαστε πολύ καλοί και πως όλα εξαρτώνται από εμάς και το πόσο θα δουλέψουμε στο γήπεδο».

Στον πρώτο αγώνα του Α.Ο. Μυκόνου με την Ερμιονίδα (νίκη 89-85): «Στο πρώτο παιχνίδι που κερδίσαμε με μια μικρή διαφορά, είπα στους παίκτες πως τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Μολονότι η σύνθεση της ομάδας ήταν καλή, οφείλω να πω ότι δεν ήταν ένα εύκολο πρωτάθλημα και δεν πήγε τόσο εύκολα όσο πιστεύαμε ότι θα πάει. Αυτό που έβλεπαν οι θεατές και ο κόσμος ήταν η βιτρίνα. Ως ομάδα αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες, ειδικά με τους τραυματισμούς των παικτών, τον κορωνοϊό, αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό του Βαγγέλη Καράμπουλα, ο οποίος έπαθε μερική ρήξη νεφρού. Οπότε τίποτα δεν ήταν εύκολο».

Στο τροχαίο της γυναίκας του 1 μέρα πριν τον «τελικό» με την Πεύκη: «Παραμονή του αγώνα, η γυναίκα μου είχε ένα σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητό της. Ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά. Τώρα, όσον αφορά τον αγώνα, το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν κάτι που περιμέναμε εδώ και μήνες. Η άνοδος στη Β’ Εθνική ήταν μια δικαίωση για την ομάδα μας, αλλά και μια δικαίωση για όσους την αγάπησαν και τη στήριξαν. Η άνοδος στη Β’ Εθνική είναι και μια απάντηση στους επικριτές μας».

Στα σχέδιά του ενόψει της επόμενης αγωνιστικής σεζόν: «Επειδή είναι επαγγελματίες οι παίκτες, το παρκέ είναι ο φυσικός τους χώρος που θα συνεχίσουν να προπονούνται, αλλά σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Όσον αφορά την επόμενη σεζόν, είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε γι’ αυτό. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι προς το παρόν απολαμβάνουμε αυτό που καταφέραμε».