Ενα μεγάλο μπαμ ακούστηκε στην Γ΄Εθνική. Δράστης του, ο ΕΦΑΟΖ, ο οποίος απέκτησε τον Αλέξανδρο Σπανό. Ο 27χρονος παίκτης έχει κάνει μια τεράστια διαδρομή στον χώρο, ξεκίνησε το μπάσκετ από την ΑΕΚ, έκανε ένα πέρασμα από τον Παναθηναϊκό, έχει φορέσει την φανέλα του Αρη, ενώ έχει τεράστιες εμπειρίες και από τις μικρές κατηγορίες.

Η διαδρομή του

Ο Αλέξανδρος Σπανος γεννήθηκε στις 22/02/1991 και βλέπει τον κόσμο από τα 2μ. Ανδρώθηκε μπασκετικά στις ακαδημίες της ΑΕΚ, έμεινε 5 χρόνια τους κιτρινόμαυρους και έκανε 2 προετοιμασίες στα 15 και στα 16 του με την πρώτη ομάδα της Ενωσης.

Στα 16.5 χρόνια του άφησε τη ΑΕΚ και πήγε στην Νέα Κηφισιά. Στην συνέχεια πήγε στον Χολαργό και μάλιστα ήταν ο 3ος σκόρερ του Νότου της Γ’ Εθνικής με μέσο όρο 16.6 πόντους. Από εκεί μετακόμισε στον Ικαρο Καλλιθέας και μετά πέρασε από τους Ηλυσιακό, Ικαρο Χαλκίδας, Τρίκαλα. Κορυφαία στιγμή του ήταν η μετακόμιση στον Παναθηναϊκό. Εκανε προετοιμασία με την ομάδα και δόθηκε δανεικός στα Τρίκαλα για να… ψηθεί.

Στην συνέχεια πήγε στην Ιταλία για να βρει ομάδα αλλά τραυματίστηκε σοβαρά. Γύρισε στην Ελλάδα και υπέγραψε συμβόλαιο με τον Αρη, ο οποίος τον παραχώρησε δανεικό στο Παγκράτι. Μετά πήγε στον Ιωνικό ΝΙκαίας, όπου η ατυχία του χτύπησε την πόρτα, καθώς υπέστη ρήξη χιαστών. Επέστρεψε όμως, και έτσι έκλεισε πέρσι στο Κορωπί.

Ο Αλέξανδρος Σπανός είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές, ενώ έχει επιλεχθεί δυο φορές στο All-Star Νέων της Α1.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΑΟΖ:

«Η Ένωση Φιλαθλητικού Α.Ο.Ζωγράφου ανακοινώνει την απόκτηση του Αλεξάνδρου Σπανού.

Ο 26χρονος, διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, περιφερειακός ,ξεκίνησε την καριέρα του στις υποδομές της ΑΕΚ και ακολούθησε μια μεγάλη διαδρομή από την Γ’ Εθνική έως την Α1 ,όπου στάθηκε άτυχος, και μια σειρά ατυχιών αποτέλεσαν τροχοπέδη στην καθιέρωση του.
Δυνατός όσο ποτέ αναμένεται να βοηθήσει με την ποιότητα και την εμπειρία του το νεανικό σχήμα της ομάδας μας».