Άλλοι δύο παίκτες “κατέβηκαν” στη Γ’ Εθνική αυτό το καλοκαίρι, για να αγωνιστούν στη ΜΕΝΤ. Ο ένας είναι ο Φαίδωνας Παραπούρας, ο 35χρονος γκαρντ/φόργουορντ (1987, 1.90) που έπαιξε τα τελευταία χρόνια με τον Φίλιππο Βέροιας στην Α2. Την ίδια μέρα, δε, η ΜΕΝΤ ανακοίνωσε και τον 18χρονο Βαγγέλη Ρουκουνάκη (2004), πρώην παίκτη της ΧΑΝΘ.

Την προηγούμενη χρονιά ο Παραπούρας είχε 5,2 πόντους (με 69,2% στις βολές, 66,7% στα δίποντα και 34,7% στα τρίποντα) και 1,8 ριμπάουντ σε 12,9 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο στην Α2 με τον Φίλιππο Βέροιας. Ο Ρουκουνάκης, από τη μεριά του, έπαιξε σε 19 αγώνες της ΧΑΝΘ στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής, σημειώνοντας συνολικά 26 πόντους.

Πριν από τον Παραπούρα και τον Ρουκουνάκη η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε αποκτήσει άλλους δύο παίκτες που έπαιζαν τη σεζόν 2021-22 στη Β’ Εθνική: τους Γιώργο Γκύζη (από Μακεδονικό) και Ρίζο Καντάρκο (από Πολύγυρο).

Συν τοις άλλοις, έχουν ανανεώσει από την περσινή ομάδα και οι βασικοί Γρηγόρης Μιχαηλίδης και Γιάννης Κάσουρας, οι οποίοι πλαισιώνουν την πολύ ισχυρή ομάδα που φτιάχνει στη ΜΕΝΤ ο Δημήτρης Τσούρμας.

Οι δύο ανακοινώσεις της ΜΕΝΤ:

«Ο Πρόεδρος και η Ομάδα της Μ.Ε.Ν.Τ. ανακοινώνουν με μεγάλη χαρά, την ενίσχυση της ομάδας με τον πολύ χαρισματικό σκόρερ και δεινό σουτέρ, Φαίδωνα Παραπούρα.

Ο Φαίδωνας διακρίνεται για την ευχέρεια του στο σκοράρισμα και κυρίως για την ευστοχία του από την γραμμή των 6.75. Έχει ύψος 1.90, έχει γεννηθεί στις 21/5/1987 και αγωνίζεται στις θέσεις του shooting guard και του small forward.

Τα τελευταία 5 χρόνια αγωνιζόταν στην ομάδα του Φίλιππου Βέροιας (τα 4 στην Α2 Εθνική Κατηγορία), ακόμα έχει αγωνιστεί σε ΓΑΣ Μελίκης, Ικάρους Σερρών και ΑΟ Αγρινίου.

Η διοίκηση του συλλόγου τον καλωσορίζει στην ομάδα και του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες».

———————————————————————————————————————————-

«Ο Πρόεδρος και η Ομάδα της Μ.Ε.Ν.Τ. ανακοινώνουν την απόκτηση του αθλητή Ευάγγελου Ρουκουνάκη.

Πρόκειται για έναν νεαρό και ταλαντούχο αθλητή, γεννημένο το 2004, ο οποίος αγωνίζεται στις δυο θέσεις των γκαρντ.

Αναδείχθηκε από την ακαδημία του ΑΟΧ Πεδιάδας, ενώ από το 2020 αγωνιζόταν στην ομάδα της ΧΑΝΘ (αντρικό και εφηβικό) αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.

Η διοίκηση του συλλόγου καλωσορίζει τον αθλητή στην ομάδα και του εύχεται υγεία και επιτυχίες».