Ο υποβιβασμός μάλλον… αφύπνισε τη ΜΕΝΤ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης σκοπεύει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν στη Γ’ Εθνική, αν κρίνουμε τουλάχιστον από τις πρώτες κινήσεις που ανακοίνωσε σήμερα (12/7).

Συγκεκριμένα, η ΜΕΝΤ πρόσθεσε στο ρόστερ της τον Ρίζο Καντάρκο (1983, 2.04) από τον Πολύγυρο και τον Γιώργο Γύζη (2001, 1.83), που επέστρεψε ύστερα από ένα χρόνο στον Μακεδονικό, ενώ κράτησε δύο από τους σημαντικότερους περσινούς παίκτες της, τον Γρηγόρη Μιχαηλίδη (1976, 1.90) και τον Γιάννη Κασούρα (1992, 2.03). Όλοι αγωνίστηκαν την περασμένη χρονιά στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής.

Τα πεπραγμένα των τεσσάρων παικτών τη σεζόν 2021-22:

  • Καντάρκος: 267 πόντοι / 26 αγώνες (10,3 μ.ό.)
  • Μιχαηλίδης: 298 πόντοι / 26 αγώνες (11,4 μ.ό.)
  • Γκύζης (Μακεδονικός): 188 πόντοι / 24 αγώνες (7,8 μ.ό.)
  • Κασούρας: 150 πόντοι / 24 αγώνες (6,2 μ.ό.)

Η τετραπλή ανακοίνωση της ΜΕΝΤ:

«Ο Πρόεδρος και η Ομάδα της Μ.Ε.Ν.Τ. ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον αθλητή Ριζο Κανταρκο. Ο πολύπειρος αθλητής, ύψους 2.04, είναι γεννημένος το 22/02/1983 με καταγωγή από τις Σέρρες, και καλύπτει τις θέσεις του Power Forward και Center.

O Ρίζος ξεκίνησε την μπασκετική του σταδιοδρομία στην Ελπίδα Κοίμησης Σερρών και εν συνεχεία έχει αγωνιστεί στις ακόλουθες ομάδες : Ακαδημία Σερρών, ΑΕ Σερρών, Αστέρας Λάρισας, ΑΕ Λάρισας (Γ΄Εθνική), Αίολος Τρικάλων (Β΄ Εθνική), Αίαντας Ευόσμου (Γ’ Εθνική), Ερμής Λαγκαδά (Β΄Εθνική), Φίλιππος Βέροιας (Α2 Εθνική), Α.Ο. Πολυγυρου (Β´ Εθνική).

Η διοίκηση του συλλόγου καλωσορίζει τον αθλητή στην ομάδα και του εύχεται υγεία και επιτυχίες».

«Ο Πρόεδρος και η Ομάδα της Μ.Ε.Ν.Τ. ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον αθλητή Γιώργο Γκύζη.

Ο ταλαντούχος guard, μετά από μια πολύ καλή χρονιά με την ομάδα του Μακεδονικού, επιστρέφει στη ΜΕΝΤ στην οποία είχε ξεχωρίσει αγωνιστικά βοηθώντας την ομάδα στην άνοδο στην Β´ Εθνική κατηγορία.

Η διοίκηση του συλλόγου καλωσορίζει τον αθλητή στην ομάδα και του εύχεται υγεία και επιτυχίες».

«Ο Πρόεδρος και η Ομάδα της Μ.Ε.Ν.Τ. ανακοινώνουν την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον επι χρόνια Αρχηγό της ομάδας μας Γρηγόρη Μιχαηλίδη (Small forward) και τον χαρισματικό ψηλό Γιάννη Κασούρα (Power Forward/Center), και τους εύχονται υγεία και επιτυχίες τη νέα σεζόν».