Καλό είναι να κοιτάς το σήμερα, αλλά στο μπάσκετ και γενικά στον αθλητισμό το βλέμμα πρέπει να είναι στραμμένο και στο αύριο. Κάπως έτσι σκέφτονται στην ΧΑΝΘ που από την μία χτίζουν μια ομάδα με σημαντικούς και έμπειρους παίκτες με τους οποίους ο σύλλογος θα μπορεί να έχει σημαντικές βλέψεις στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Από την άλλη, όμως, ο σύλλογος κοιτάει και στο μέλλον και αναζητάει νέα ταλέντα για να επενδύσει πάνω σε αυτά. Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα απέκτησε τον 16χρονο Γιάννη Βαζούκη.

Ο ταλαντούχος παίκτης αποκτήθηκε για να γίνει βασικό στέλεχος της Εφηβικής ομάδας, αλλά να παίζει και στην Ανδρική. Ο Βαζούκης ανδρώθηκε μπασκετικά στον Πρωτέα Ηγουμενίτσας και από εκεί ήρθε στην ΧΑΝΘ. Ηταν μέλος των Κλιμακίων των Εθνικών ομάδων (Παμπαίδες).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΧΑΝΘ για την μεταγραφή του Γιάννη Βαζούκη:

Η Χ.Α.Ν.Θ. ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Βαζούκη ο οποίος θα ενισχύσει την ομάδα μας σε εφηβικό και αντρικό τμήμα για την περίοδο 2018-19. Ο Γιάννης Βαζούκης γεννήθηκε το 2002 , έχει ύψος 1.92 μ. αγωνίζονταν επί σειρά ετών στον Πρωτέα Ηγουμενίτσας και ήταν μέλος κλιμακίων Εθνικών ομάδων (Παμπαίδες).