Ούτε έναν, ούτε δύο αλλά τέσσερις παίκτες ανακοίνωσε η Καλαμάτα 1980 μέσα σε μία ημέρα, ενώ την ίδια στιγμή ανανέωσε τη συνεργασία της με επτά αθλητές της. Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα είναι οι: Γιώργος Μπάκας, Παναγιώτης Αρβανίτης, Λεωνίδας Κούτρης και Κώστας Κοντόπουλος.

Η σχετική ανακοίνωση: “Με στόχο την όσο το δυνατό πληρέστερη παρουσία της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής η Καλαμάτα 1980, προχώρησε σε μεταγραφικές κινήσεις που την ενδυναμώνουν σε όλες τις θέσεις, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις δύσκολες και απαιτητικές υποχρεώσεις που την περιμένουν στο φετινό πρωτάθλημα. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν απέκτησε τον Παναγιώτη Αρβανίτη (22 χρ.) που αγωνίζεται στις θέσεις των περιφερειακών. Την περσινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στην ομάδα της Θουρίας και αναδείχθηκε ένας από τους πρώτους σκόρερ στην κατηγορία.

Παράλληλα, αποκτήθηκε και ο Λεωνίδας Κούτρης (19 χρ.) ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε με τα χρώματα του Πολύβιου Μεγαλόπολης στα σαλόνια της Γ’ εθνικής και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στη θέση του point guard, συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο την παράδοση της οικογένειας του (ο πατέρας του αγωνιζόταν με σημαντική παρουσία με τα χρώματα του Ποσειδώνα Καλαμάτας στο παρελθόν).

Η επιστροφή στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για τον Κώστα Κοντόπουλο, συνοδεύτηκε και από τη συνεργασία με τον Α.Ο Καλαμάτα 1980. Ο έμπειρος forward αγωνιζόταν στο παρελθόν στο ανταγωνιστικότατο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ με τα χρώματα του Α.Ο. Ζωγράφου, έχοντας καταλυτική παρουσία στην πορεία της ομάδας του.
Πρόκειται για ένα αρκετά τεχνικό και εύστροφο παίκτη, ο οποίος αναμένεται με την παρουσία του να προσφέρει πολλές λύσεις παίζοντας μέσα και έξω από τη ρακέτα.

Ο Γιώργος Μπάκας θα είναι ο σέντερ της μεσσηνιακής ομάδας. Ο 32 χρονος σέντερ, πέρσι αγωνίστηκε στη Γ’ Εθνική με τον Πολύβιο Μεγαλόπολης. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες (ανάμεσα τους και πολλά χρόνια στον Ποσειδώνα Καλαμάτας) και έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε έναν από τους πιο ικανούς και επικίνδυνους για κάθε αντίπαλο ψηλούς της κατηγορίας”.

Με ξεχωριστές ανακοινώσεις ο σύλλογος ενημέρωσε για την ανανέωση των συμβολαίων των: Νίκου Αλεξανδρόπουλου, Γιάννη Βούλγαρη, Αλέξη Λυκούδη, Νίκου Κόνδρα και τους μικρούς Πολιτόπουλο, Παπουτσή και Τσελίκη.