Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε το πρωτοποριακό 3ο Basketball Shooting Camp της Νίκης Αμαρουσίου, με τον σπουδαίο Ντράγκαν Ράτσα να “κλέβει” την παράσταση, διδάσκοντας στους μικρούς αθλητές μερικά από τα… μυστικά του σουτ!

Ο πολύπειρος Σερβοκύπριος κόουτς, ο οποίος ταξίδεψε από την Κίνα στην Αθήνα αποκλειστικά για το 3ο Basketball Shooting Camp της Νίκης Αμαρουσίου, μετέφερε στα παιδιά τις εμπειρίες του από την εποχή της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας (τη μεγαλύτερη μπασκετική σχολή της Ευρώπης) και τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ, όταν και ήταν συμπαίκτης με τον αείμνηστο Ντράζεν Πέτροβιτς, μέχρι και το “σήμερα” που βρισκόταν ως προπονητής στο πρωτάθλημα της Κίνας, ανεβάζοντας επίπεδο το κινέζικο μπάσκετ.

Μάλιστα, οι συμμετέχοντες στο Camp είχαν την μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε ένακομμάτι του προπονητικού προγράμματος της Κινέζικης Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, που περιλαμβάνει την ειδική προπόνηση των Κινέζων επαγγελματιών μπασκετμπολιστών πάνω στο σουτ (σ.σ. απαραίτητο για να αντεπεξέλθουν στο test της Ομοσπονδίας και να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο επαγγελματικό πρωτάθλημα).

Στο περιθώριο του 3ου Basketball Shooting Camp, η Διοίκηση της Νίκης Αμαρουσίου τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, Ντράγκαν Ράτσα και Γιάννη Ράπτη, ενώ τους παρέδωσε και αναμνηστικά δώρα της Νίκης, ευχαριστώντας τους για την πολύτιμη παρουσία τους.

Τις προσεχείς ημέρες, οι αθλητές που έδωσαν το παρών στο 3ο Basketball Shooting Camp της Νίκης Αμαρουσίου, θα παραλάβουν ατομικό video report με την ανάλυση των επιδόσεών τους καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, την ανάλυση της προσωπικής τους τεχνικής στο σουτ, καθώς και του χρόνου “πτήσης” τους (hangtime) με δυνατότητα σύγκρισης των αποτελεσμάτων με τα αντίστοιχα των κορυφαίων παικτών του ΝΒΑ, αλλά και με συμβουλές για το τι θα πρέπει να βελτιώσουν. Τα ατομικά video report είναι επιμέλεια του Επικεφαλής του 3ου Basketball Shooting Camp Δημήτρη Γκόφα, σε άμεσα συνεργασία με τον Νίκο Κονδυλόπουλο (MSc in Sports Biomechanics).

Για ακόμη μία χρονιά, άκρως σημαντική ήταν και η συμβολή των Επίσημων Χορηγών του Camp, ΒΙΚΟΣ και PO Company, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα!

Οι εκλεκτοί μας καλεσμένοι, Ντράγκαν Ράτσα και Γιάννης Ράπτης, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το 3ο Basketball Shooting Camp της Νίκης Αμαρουσίου, στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας (www.nikiamarousiou.gr):

“Είναι τιμή μου που βρέθηκα στο 3ο Basketball Shooting Camp της Νίκης Αμαρουσίου και είδα από κοντά την πολύ καλή δουλειά που γίνεται εδώ. Δέχθηκα μετά χαράς την πρόσκληση που μου έγινε, διότι ήταν κάτι το διαφορετικό, το πρωτοποριακό. Και στο τέλος, αποδείχθηκε ότι το ταξίδι μας από την Κίνα στην Αθήνα άξιζε και με το παραπάνω. Το ευχαριστηθήκαμε και έμεινα ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, καθώς το Camp ήταν πάρα πολύ οργανωμένο. Οι αθλητές ήταν χωρισμένοι σε γκρουπ και είχαν δίπλα τους συνεχώς τους εξειδικευμένους προπονητές που τους καθοδηγούσαν, δίνοντας σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Χάρηκα την παρουσία μου εδώ, στο 3ο Basketball Shooting Camp και στο πανέμορφο γήπεδο της Νίκης Αμαρουσίου, και θεωρώ ότι βοήθησα κι εγώ απ’ τη μεριά μου σε κάποια πράγματα, μίλησα με τα παιδιά και τους έδωσα συμβουλές από την εμπειρία μου, που πιθανόν να τους φανούν χρήσιμες στη συνέχεια, ενώ τους έδωσα και ορισμένα εξειδικευμένα test πάνω στο σουτ, που στην Κίνα είναι απαραίτητα στους επαγγελματίες μπασκετμπολίστες. Εύχομαι να τα ξαναπούμε σύντομα και καλή επιτυχία στην Νίκη Αμαρουσίου!”, ήταν τα λόγια του Ντράγκαν Ράτσα, ενώ στη συνέχεια ο άμεσος συνεργάτης του, Γιάννης Ράπτης, υπογράμμισε:

“Πρόκειται για ένα πολύ οργανωμένο Camp, το οποίο μάλιστα έχει μετατραπεί σε θεσμό. Γίνεται εξαιρετική δουλειά εδώ από τον κόουτς Γκόφα και τους συνεργάτες του, κάτι που γνωρίζαμε, γι’ αυτό και αποφασίσαμε με τον Ντράγκαν (σ.σ. Ράτσα) να κάνουμε ένα τόσο μακρινό ταξίδι και να δώσουμε το παρών. Είναι Camp που ξεχωρίζει, που κάνει τη διαφορά, σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα, τα οποία επί το πλείστον είναι πανομοιότυπα. Το Basketball Shooting Camp της Νίκης Αμαρουσίου δίνει το… κάτι παραπάνω στους μικρούς αθλητές, εμβαθύνει στην τέχνη του σουτ και τους διδάσκει πώς μπορούν να γίνουν πολύ καλοί σουτέρ. Ευχαριστούμε την Νίκη για τη φιλοξενία και συγχαρητήρια για την άρτια οργάνωση του Σωματείου σε ΟΛΑ τα επίπεδα”.