Το ξεκίνημα της χρονιάς στη Γ’ Εθνική, δεν ήταν όπως το είχαν υπολογίσει στην ΑΕ Σαντορίνης, καθώς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές η εικόνα της ομάδας ήταν απογοητευτική και ο προπονητής της ανόδου της στις εθνικές κατηγορίες, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, αποφάσισε να παραιτηθεί. Η διοίκηση, όμως, δεν ήταν διατεθειμένη να παραδώσει τα «όπλα», με τον πρόεδρο Βαλάντη Βλαβιανό και τους υπόλοιπους ιθύνοντες του κυκλαδίτικου συλλόγου να προβαίνουν σε δραστική ενίσχυση, προσέχοντας στην επιλογή του προπονητή.

Τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας πήρε ο Σεραφείμ Σφήκας, ανάμεσα σε αρκετές επιλογές που υπήρχαν για τη Σαντορίνη, δίνοντας «ψήφο» εμπιστοσύνης στον Έλληνα τεχνικό για να βελτιωθεί άμεσα το σύνολό του και να αρχίσει να παίρνει θετικά αποτελέσματα, καλύπτοντας όσο πιο γρήγορα γίνεται το αρχικό χαμένο έδαφος. Γύρω από τον κόουτς Σφήκα, όμως, οι άνθρωποι της ομάδας φρόντισαν να περιτριγυρίζεται από παίκτες που γνωρίζουν άριστα τέτοιες καταστάσεις, έχοντας βιώσει τρομερές επιτυχίες στο υψηλότερο επίπεδο.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της σεζόν, με προπονητή τότε τον Κωνσταντινίδη, είχε ήδη έρθει στο πανέμορφο νησί ο Μίλος Σάκοτα. Ο πολύπειρος φόργουορντ που έχει αγωνιστεί σε ιστορικούς συλλόγους, όπως η Νήαρ Ηστ, ο Ιωνικός ΝΦ, ο ΔΑΣΑΛ και το Αιγάλεω, με θητεία επίσης σε Απόλλωνα Λεμεσού, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Ερμή Λαγκαδά, Νίζουα και Αρκαδικό, πείστηκε μετά την παρουσία του στην ΑΕ Λιβαδειάς, να επιστρέψει στην ενεργό δράση για χάρη της ΑΕ Σαντορίνης. Ο ίδιος είναι 32 ετών και μερικοί… γηραιότεροι θα τον ακολουθούσαν.

Την αρχή έκανε ένας παλαιός γνώριμος της ομάδας, ο Βαγγέλης Βουρτζούμης. Πρόκειται για τον πρωταθλητή Ευρώπης του 1996 με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος τον περασμένο χειμώνα πραγματοποίησε την επιστροφή του στα παρκέ στα 46 του χρόνια, βοηθώντας καταλυτικά στο να ανέβει η ομάδα στη Γ’ Εθνική. Η παρουσία του σε ματς της στην Αττική, σηματοδότησε την επαναφορά του, με τους ανθρώπους της ΑΕ Σαντορίνης να λένε με νόημα πως «ουσιαστικά ήταν σαν να μην είχε φύγει ποτέ».

Μαζί του, βρέθηκε στις Κυκλάδες και ο Πρόδρομος Νικολαΐδης. Ο νικητής του EurocupChallenge με τον Άρη το 2003 και φιναλίστ του Eurocup με το Μαρούσι το 2004, βαδίζει προς τα 39 του χρόνια, αλλά αποδέχθηκε ακόμη μία σπουδαία πρόκληση για την καριέρα του, με την επιρροή του στο παιχνίδι της Σαντορίνης να φαίνεται άμεσα.

Η τριάδα αυτή, λοιπόν, εγγυήθηκε σε μεγάλο βαθμό το «διπλό» στο Χαλάνδρι, με 91-83, που αποτέλεσε και την πρώτη νίκη της ομάδας στις εθνικές κατηγορίες. Ο Σάκοτα ήταν για άλλη μια φορά απολαυστικός με 33 πόντους, ο Νικολαΐδης «βομβάρδισε» επίσης το αντίπαλο καλάθι με 25 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ το δικό του «λιθαράκι» έβαλε με 5 πόντους ο Βουρτζούμης.

Η ΑΕ Σαντορίνης, ελπίζει στους πρωταθλητές της για το restart…