Δεν έχουν περάσει παρά μόνο μερικές ώρες από την επίσημη επιστροφή -μάλιστα μια αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος- του ΑΟΝΣ «Ο Μίλων» στη Β’ Εθνική μετά από 14 ολόκληρα χρόνια περιπετειών τόσο στη Γ’ όσο και στην ΕΣΚΑΝΑ, με τον άκρως ιστορικό σύλλογο της Νέας Σμύρνης να περνάει σε ένα ντέρμπι από τα παλιά από το κλειστό της δεύτερης στο βαθμολογικό πίνακα Δάφνης και να πανηγυρίζει τον προβιβασμό του με κάθε μαθηματική ευλογία.

Μάλιστα σε μια μόνο εβδομάδα ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης είχε μια μεγάλη εκδήλωση κατά της βίας με παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκου, την ανάδειξη του πρωτοποριακού προγράμματος της Ρεάλ Μαδρίτης ως ενός από τα 3 καλύτερα προγράμματα για παιδιά στην Ελλάδα στα Sports Marketing Awards και την μαθηματική άνοδο της ομάδας μετά από μια δύσκολη χρονιά, με τραυματισμούς, ατυχίες σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

 

 

 

 

Μια ομάδα φυσικά, δεν είναι μόνο οι παίκτες. Δεν είναι μόνο οι προπονητές. Δεν είναι μόνο όσοι φαίνονται. Είναι αυτοί που φαίνονται εύκολα, είναι και αυτοί που θα πρέπει κανείς να ψάξει, να ενδιαφερθεί, να γνωρίσει τη μεγάλη τους συμβολή στο εκάστοτε οικοσύστημα ανεξαρτήτως επιτυχιών.

Και μια από τις πλέον -για άλλη μια χρονιά- τρανές φιγούρες του Μίλωνα δεν είναι άλλη από τον πρόεδρό του, τον Μιχάλη Σακελλαρίδη, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια έχει αναλάβει τον ιστό ολόκληρου του συλλόγου, με στόχο να επαναφέρει ανδρικά και γυναικεία τμήματα εκεί που οφείλουν να βρίσκονται ανεξαρτήτως σπορ.

Δίνοντας τα κλειδιά του ανδρικού τμήματος μπάσκετ σε άνθρωπο του συλλόγου, στοv Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο, παλιό αθλητή της ομάδας και μέλος του Δ.Σ., η ομάδα κατέκτησε την άνοδο στην Β’ Εθνική μετά από 14 χρόνια! Η συνεργασία τους εξαιρετική και μαζί με τον Νίκο Καραγιάννη και τον team manager, τον Νίκο Ψυλέα, ένα ακόμα παιδί του συλλόγου, η επιτυχία δεν άργησε να έρθει.

Λίγες στιγμές λοιπόν, μετά την ιστορική και λυτρωτική άνοδο της ομάδας του στην τρίτη τη τάξει εθνική λίγκα, ο Μιχάλης Σακελλαρίδης μιλάει στο basketblog.gr τόσο για την εν λόγω επιτυχία και τους λόγους πίσω από αυτήν όσο και για την καλοκαιρινή… περιπέτεια με τις αναδιαρθρώσεις της ΕΟΚ στη Β’ Εθνική, όπου δεν περιέλαβαν τον Μίλωνα και γενικότερα ομάδες του Νότου παρά το κενό δύο θέσεων -αν και θα είχε κάθε δικαίωμα να ανέλθει ήδη από την περασμένη χρονιά όντας πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα του 2ου ομίλου.

 

Ο Μιχάλης Σακελλαρίδης , πρόεδρος του συλλόγου, ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος και ο Γιάννης Σιούτης μετά από χρόνια στο γήπεδο μπασκετ του Μίλωνα, με τον τότε συμπαίκτη του Άκη Τσόλη και νυν διευθύνων της ActiveMedia Group κατά την διάρκεια του Real Madrid Foundation Basketball Clinic.

-Ξεκινώντας από τα πιο πρόσφατα, ντέρμπι από τα παλιά στη Δάφνη κόντρα σε μια ιστορική και πολύ ανταγωνιστική φέτος ομάδα. Πώς ήταν το συναίσθημα αρχικά να επιστρέφει το μπάσκετ μετά από μια περίοδο πανδημίας ξανά σε γεμάτα γήπεδα αλλά και πώς ήταν το συναίσθημα μετά και τη λήξη;

«Στο γήπεδο της Δάφνης ξαναβρεθήκαμε μετά από αρκετά χρόνια και ξύπνησαν δυνατές μνήμες!
Αυτό που ήταν πολύ όμορφο ήταν το γεμάτο γήπεδο. Επιτέλους ξαναζήσαμε την υπέροχη ατμόσφαιρα ενός γεμάτου γηπέδου αφού περάσαμε δύσκολα με τις συνθήκες της πανδημίας που ήταν πρωτόγνωρες και… μελαγχολικές.

Μετά την λήξη του αγώνα όλοι μας ήμασταν πανευτυχείς για το αποτέλεσμα και γιατί μια πολύ δύσκολη χρόνια έληξε με τον καλύτερο τρόπο. Η χρόνια ήταν γεμάτη με προβλήματα και ουσιαστικά η ομάδα μας σε όλα τα παιχνίδια αγωνιζόταν με ελλείψεις. Η προσπάθεια των αθλητών μας και της τεχνικής ηγεσίας ήταν τεράστια, όπως και η θέληση τους για την επιτυχία που στο τέλος όλα ξεπεράστηκαν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους».

 

-Ο Μίλωνας είναι μια πολύ ιστορική ομάδα, από τις πλέον “βαριές” στις εθνικές κατηγορίες. Η Γ’ Εθνική ήταν απλά το ορεκτικό; Έχουν τεθεί ήδη από πριν νέοι στόχοι για τη νέα χρονιά;

«Ο Μίλωνας έχει μεγάλη ιστορία και είναι μεγάλος σύλλογος σε όλους τους τομείς. Σε όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στο μπάσκετ η θέση του είναι στις ανώτερες εθνικές κατηγορίες.
Έχουμε θέσει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο, στηριζόμενοι σε υγιή οικονομική βάση του συλλόγου και προσπαθώντας να κάνουμε προσεκτικά και μετρημένα βήματα για να φέρουμε τον Μίλωνα εκεί που η ιστορία και το μέγεθος του επιβάλλουν».

 

-Επιστροφή στη Β’ Εθνική μετά από 14 χρόνια. Πώς αισθάνεστε εσείς προσωπικά για το φετινό πρωτάθλημα, πώς ήταν αυτά τα χρόνια για σας που είστε στο πλευρό της ομάδας και κάθε της τμήμα;

«Ο σύλλογος πέρασε πολύ δύσκολες καταστάσεις αλλά με την δυναμική του, τους ανθρώπους που δεν λύγισαν και στάθηκαν δυνατά όρθιοι και με συνεχή προσπάθεια και την βοήθεια όσων στάθηκαν δίπλα μας και δεν αποχώρησαν καταφέραμε να τον εξυγιάνουμε και να τον επαναφέρουμε σιγά σιγά εκεί που πρέπει να είναι.

Προσωπικά αισθάνομαι πολύ χαρούμενος γιατί μετά από 40 χρόνια συνεχούς διοικητικής παρουσίας μπορώ να βλέπω όλο τον κόσμο του Μίλωνα στα μάτια με καθαρή συνείδηση και να ευχαριστήσω με όλη τη δύναμη της καρδιάς και της ψυχής μου όλους όσους στάθηκα όρθιοι και πάλεψαν μαζί μας για να πετύχουμε όλα αυτά που ονειρευόμαστε.
Όλους αυτούς, συνεργάτες, προπονητές, υπαλλήλους και φίλους που τα δύσκολα χρόνια βοήθησαν και έβαλαν ο καθένας με το δικό του μερτικό το λιθαράκι τους ευχαριστώ και τους ευγνωμονώ.

Η συγκίνηση μου είναι μεγάλη όταν παλαιά μέλη του συλλόγου, που τώρα είναι σε μεγάλη ηλικία και παρακολουθούν από μακριά την πορεία του συλλόγου με παίρνουν τηλέφωνο συγκινημένοι και χαρούμενοι. Είναι η στιγμή που ξεχνάς όλες τις πίκρες, τις κακές στιγμές και λες ότι όλη η αυτή η προσπάθεια αξίζει και μόνο γι’ αυτό».

 

-Πέρυσι ο Μίλωνας άξιζε να βρίσκεται στη Β’ Εθνική αλλά δεν έγιναν ποτέ ουσιαστικά αναδιορθωσεις στο Νότο. Νιώθετε ότι η άνοδος έπρεπε να είχε έρθει νωρίτερα;

«Αν δεν υπήρχε η πανδημία και οι διακοπές των πρωταθλημάτων η άνοδος σίγουρα θα είχε έρθει νωρίτερα.
Να θυμίσω ότι την πρώτη χρονιά με τις ισοβαθμίες και αγώνα λιγότερο χάσαμε την άνοδο και πέρυσι αήττητοι σε ένα πρωτάθλημα που ποτέ δεν εξελίχθηκε. Πέρυσι το καλοκαίρι κάποιοι «κύριοι» της προηγούμενης διοίκησης και ένας επίδοξος «ηγέτης» που δεν πήρε ούτε την ψήφο του με το έτσι θέλω δεν προχώρησαν σε αναδιάρθρωση του Νότου και δεν κάλυψαν τη θέση του Ιωνικού Ν.Φ/Ν.Χ απλά γιατί έπρεπε να ανεβάσουν τον Μίλωνα! Βγήκα δημόσια και τα κατήγγειλα και κανένας δεν ασχολήθηκε και δεν μας στήριξε παρά μόνο το basketblog.gr και ο κ. Κόνιαρης που σαν νομικός και γνωστής ήξερε και τα έζησε όλα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι το λιγότερο.

Επειδή όμως, το άδικο κάποτε χάνει και η δικαιοσύνη έρχεται η ομάδα μας φέτος πανάξια ανέβηκε και μας έδωσε μεγάλη χαρά. Αυτή η πορεία άξιζε όλο τον κόπο και ξεχάστηκαν όλα αυτά τα μικρά κάποιων… μικρών ανθρώπων. Ο Μίλωνας είναι τόσο μεγάλος που όσα εμπόδια και αν βάλουν κάποιοι τα ξεπερνά και προχωρά.

Εγώ, ένας απλός στρατιώτης του συλλόγου θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και να ευχηθώ υγεία, δύναμη, ειρήνη σε όλο τον κόσμο και σίγουρα τα καλύτερα έρχονται».