Η εκτός έδρας ήττα από το Αγρίνιο την περασμένη βδομάδα είχε… “πληγώσει” τον Εθνικό Πειραιώς, ο οποίος είδε την κορυφή να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο. Έτσι, το παιχνίδι με τη Ζάκυνθο είχε αποκτήσει χαρακτήρα πρόωρου “τελικού”, αφού νέα απώλεια βαθμών θα έβαζε σε περιπέτειες την ομάδα του Πέτρου Αναγνωστόπουλου.

Οι Πειραιώτες, όμως, αντέδρασαν όπως έπρεπε και κόντρα στους “ερυθρόλευκους” επέστρεψαν στο δρόμο των επιτυχιών παίρνοντας, παράλληλα, σημαντική ψυχολογική τόνωση εν όψει του νέου ντέρμπι την ερχόμενη βδομάδα κόντρα στον Πόλις Καλλιθέας.

Ο πρώτος σκόρερ των “μπλε” στη χθεσινή αναμέτρηση, Γιώργος Κορακίτης, μίλησε στο basketblog.gr για τη σημασία της επικράτησης της ομάδας του χωρίς, όμως, να θελήσει να πει μεγάλα λόγια αφού η κατάσταση στη βαθμολογία παραμένει εξαιρετικά ρευστή.

Η νίκη ήταν μονόδρομος εν όψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος και της πολύ κρίσιμης αναμέτρησης που ακολουθεί κόντρα στον πρωτοπόρο και αήττητο Πόλις Καλλιθέας. Προερχόμασταν από την ήττα στο Αγρίνιο, που μας πίκρανε και θέλαμε κόντρα στη Ζάκυνθο να πάρουμε τη νίκη προκειμένου να αναπτερωθεί το ηθικό μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο 20χρονος πόιντ γκαρντ δίνοντας, παράλληλα, το σύνθημα εν όψει του ντέρμπι της ερχόμενης εβδομάδας.