Η αποτυχία της Πεντέλης να κερδίσει τουλάχιστον την τέταρτη θέση από την ΚΑΠ στους αγώνες κατάταξης της Γ’ Εθνικής, φαίνεται πως πείσμωσε τη διοίκηση, ώστε να προβεί σε δυνατές κινήσεις, εν όψει της επόμενης σεζόν. Η ίδια, κατέστησε γνωστή την έναρξη συνεργασίας με τον Νίκο Καρούζο. Ο σπουδαίος σκόρερ του Προμηθέα Χαλανδρίου, που αποτέλεσε έναν εκ των πιο σημαντικών «εργαλείων» του Τάσου Νικητόπουλου (μέσος όρος 15 πόντων ανά αγώνα), για την άνοδο από τις μικρότερες κατηγορίες στη Β’ Εθνική (η ομάδα υποβιβάστηκε εκ νέου φέτος στη Γ’ Εθνική), μετακομίζει απλά στην έτερη περιοχή των Βορείων Προαστίων, για να στηρίξει την επόμενη προσπάθεια της Πεντέλη να βρεθεί στην τρίτη τη τάξει κατηγορία.

Μια ακόμη σπουδαία κίνηση, είναι η ανανέωση του Δημήτρη Καλογερόπουλου. Ο Μεσσήνιος φόργουορντ, έχει συμφωνήσει σε όλα με τους ιθύνοντες της Πεντέλης και θα βρίσκεται σε αυτή για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, καθώς μετά από μερικά χρόνια περιπετειών σε αρκετούς συλλόγους, μοιάζει να έχει βρει τη δική του «Ιθάκη» στην εν λόγω ομάδα. 

Ο ίδιος βέβαια, είχε μιλήσει στο Basketblog.gr για τη διάθεση και των δύο πλευρών να συνεχίσουν μαζί, με την οριστική συμφωνία να έρχεται χθες (7/6). Ο Καλογερόπουλος, πάντως, αναμένεται να κάνει προπονήσεις και με την ομάδα της Καλαμάτας, που μόλις προβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική, μέχρι να ξεκινήσει η προετοιμασία με την Πεντέλη.

Η ανακοίνωση για τον Νίκο Καρούζο:

«Η ΑΕ ΠΕΝΤΕΛΗΣ συμφωνησε με τον Νικο Καρουζο και ενεταξε στη δυναμη της τον ταλαντουχο guard, ενισχυομενη σημαντικα εν οψει της νεας αγωνιστικης περιοδου. Ο Νικος Καρουζος ηταν απο τους βασικους συντελεστες της εντυπωσιακης πορειας του Προμηθεα Χαλανδριου απο τα τοπικα πρωταθληματα της ΕΣΚΑ ως τη Β Εθνικη στη οποια  αναδειχχηκε πρωτος σκορερ για την ομαδα του με 339 ποντους ( 15π./ανα παιχνιδι) με 55 τριποντα. Το ηθος και ο χαρακτηρας του παικτη ταιριαζει απολυτα με το περιβαλον της ομαδας κατι πολυ σημαντικο για την διατηρηση της πολυ καλης χημειας της».