Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα η διοίκηση του Πολυκράτη αναφορικά με τα όσα έλαβαν χώρα στο “Πυθαγόρειο” στο παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο τον Μίλωνα. Η διοίκηση των “κυανέρυθρων” με ανακοίνωσή της θέλησε να απαντήσει σε αυτή των Νεοσμυρνιωτών δίνοντας νέα διάσταση στο θέμα, αφού κάνει λόγο για “μυθεύματα” και “αστειότητες”.

Αναλυτικά:

“Προς μεγάλη μας έκπληξη και αποτροπιασμό διαβάσαμε χθες (12.11.2012) την ανακοίνωση  της ομάδας του ΜΙΛΩΝΑ, καθώς και τις επιμέρους δηλώσεις μελών της εν λόγω ομάδας, σχετικά με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του μεταξύ μας αγώνα στα πλαίσια του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης της Γ’ Εθνικής.

Προς απάντηση των μυθευμάτων και των αστειοτήτων, που αναφέρει η ομάδα του ΜΙΛΩΝΑ, σας παραθέτουμε τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στον εν λόγω αγώνα, ώστε να μπορέσουν όλοι να αξιολογήσουν τις προθέσεις των παικτών και παραγόντων του ΜΙΛΩΝΑ σχετικά με τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς τους.

Μετά το τέλος του αγώνα, που βρήκε νικήτρια την ομάδα μας, ο προπονητής μας Μιχάλης Θάνος προσέτρεξε να χαιρετήσει την αντίπαλη ομάδα. Δίνοντας χειραψία στον παίκτη του Μίλωνα με τον αριθμό 8, Νάσο Μέντζο, ο τελευταίος όχι μόνο δεν συμπεριφέρθηκε έστω με την ελάχιστα τυπική αθλητική συμπεριφορά, αλλά αντίθετα πάτησε και στην συνέχεια κουτούλησε και γρονθοκόπησε (!) τον κ. Θάνο σωριάζοντας τον στο παρκέ.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό οι παίκτες μας προσπάθησαν να ζητήσουν το λόγο, αλλά παρόλα αυτά οι παίκτες και ο προπονητής του ΜΙΛΩΝΑ επιδόθηκαν σε νέες εντονότερες χειροδικίες, χειρονομίες και προπηλακισμούς κατά των στελεχών της ομάδας μας, αλλά και των φιλάθλων. Με την παρέμβαση παικτών του Πολυκράτη και του προέδρου της ομάδας μας ηρέμησαν τα πνεύματα και οδήγησαν την αντίπαλη ομάδα στα αποδυτήρια.

Οι μαινόμενοι όμως παίκτες του ΜΙΛΩΝΑ, με προεξάρχοντα τον προπονητή τους, συνέχισαν να απειλούν και να υβρίζουν με τον χειρότερο τρόπο προσπαθώντας με βίαιο τρόπο να εισέλθουν ξανά στον αγωνιστικό χώρο.

Ο προπονητής δε της ομάδας του ΜΙΛΩΝΑ κάθε λίγα δευτερόλεπτα και για σχεδόν μισή ώρα κινούνταν έξω από τα αποδυτήρια προς τον αγωνιστικό χώρο βρίζοντας με το χυδαιότερο τρόπο τους φιλάθλους μας και διατρανώνοντας τους συνεχώς τις “σεξουαλικές του ορέξεις”. Προς τιμήν των φιλάθλων μας, που σε κάθε αγώνα τις ομάδας μας γεμίζουν το γήπεδο δημιουργώντας μια μπασκετική ατμόσφαιρα που σπάνια συναντά πια κανείς ακόμα και σε επαγγελματικούς αγώνες, δεν παρεκτράπηκαν.

Η συνέχεια δόθηκε στα αποδυτήρια, τα οποία η ομάδα του ΜΙΛΩΝΑ διέλυσε, προκαλώντας σοβαρότατες υλικές ζημιές μη σεβόμενη τις εγκαταστάσεις της ομάδας που τους φιλοξενούσε. Τις προκληθείσες ζημιές βεβαιώνει ο Δήμος Σάμου με επίσημο έγγραφο του αλλά και η έκθεση της αστυνομίας που βρισκόνταν στο χώρο.

Αδιάψευστος μάρτυρας των ισχυρισμών μας είναι το φύλλο αγώνα, στο οποίο δεν αναφέρεται τίποτα από όσα ψευδώς καταγγέλλουν οι άνθρωποι του ΜΙΛΩΝΑ. Αντίθετα ήταν οι παίκτες και ο προπονητής του ΜΙΛΩΝΑ που χτύπησαν τον προπονητή και παίκτες μας, αυτοί που προπηλάκισαν και εξύβρισαν, που κατέστρεψαν τον χώρο των αποδυτηρίων, που έβρισαν το φίλαθλο κοινό μας με τους χυδαιότερους χαρακτηρισμούς, αποκαλώντας τους ακόμα και Τούρκους, μη σεβόμενοι τον κεντρικό ρόλο των ακριτικών νησιών μας στην προστασία της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Ήταν η ομάδα του ΜΙΛΩΝΑ αυτή που είχε εμπλακεί και στην προηγούμενη αγωνιστική σε επεισόδια με ευθύνη και πάλι των παικτών της και αυτή που ξεκίνησε τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και λάσπης.

Ήδη ο προπονητής μας Μιχάλης Θάνος έχει ακολουθήσει την δικαστική οδό για το εναντίον του εγκληματικό χτύπημα. Αν η ομάδα του ΜΙΛΩΝΑ θέλει να είναι ένας περιφερόμενος θίασος παλαιστών και μαχητών του δρόμου εμείς δε θα τους ακολουθήσουμε στον αθλητικό τους κατήφορο. Η ομάδα του Πολυκράτη θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις μόνο εντός του αγωνιστικού χώρου και χρόνου.

Ο πρόεδρος του Α.Ο Πολυκράτη    
Ευάγγελος Καρράς”