Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η προσπάθεια μεταγραφικής ενίσχυσης του Εθνικού Πειραιώς, ο οποίος δείχνει… “αγριεμένος“. Οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν την απόκτηση ενός ακόμα παίκτη με μεγάλη πορεία στις εθνικές κατηγορίες. Ο λόγος για τον Φαίδωνα Παγώνη, ο οποίος θα φορά τα κυανόλευκα την επόμενη σεζόν. Την περσινή σεζόν, ο 28χρονος πόιντ γκαρντ αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας με τη φανέλα του Λαυρίου έχοντας 5 πόντους και 4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Η σχετική ανακοίνωση:

“Συνεχίζεται εντατικά ο σχεδιασμός της ομάδας μας εν όψη της νέας αγωνιστικής περιόδου με την διοικούσα επιτροπή να ανακοινώνει άλλη μία σημαντική μεταγραφή. Ο Φαίδων Παγώνης συμφώνησε σε όλα με τους διοικούντες και θα φορέσει τη φανέλα του Εθνικού για ένα χρόνο.
 
Ο 28χρονος play-maker (μπορεί να καλύψει άνετα και τη θέση του forward) με ύψος 1.97, ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αμύντα όπου αποχώρησε το 2006 έχοντας κατακτήσει παράλληλα την άνοδο στη Β’ Εθνική. Την επόμενη χρονιά μετακόμισε στο Φάληρο και αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α2 για δύο χρόνια.

Το 2008 επέστρεψε στον Αμύντα όπου με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής πανηγύρισε την άνοδο στην Α2 όντας ένας από τους βασικούς συντελεστές της ανόδου. Στην ομάδα της Δάφνης έμεινε έως και το 2012 ενώ την χρονιά που μας πέρασε αγωνίστηκε με τα χρώματα του Λαυρίου, εκπληρώνοντας παράλληλα τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις”.