Ο έμπειρος φόργουορντ έκανε τα πρώρα του βήματα στο μπάσκετ στην ομάδα της Πεντέλης και την επόμενη σεζόν θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για την ομάδα της Νίκης Αμαρουσίου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Νίκης Αμαρουσίου:

Η Νίκη Αμαρουσίου ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την έναρξη της συνεργασίας της με τον Αλέξανδρο Μπίγγο, ο οποίος θα ενισχύσει την ομάδα μας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής 2020/21.

Ο 30χρονος φόργουορντ (2μ.00) αγωνίστηκε για μια δεκαετία στην Πεντέλη, συμβάλλοντας στην άνοδο της πρώην ομάδας του από τα τοπικά ως τη Β’ Εθνική ενώ την περσινή σεζόν διετέλεσε αρχηγός της.

Πλέον τίθεται κι επισήμως στη διάθεση του κόουτς Νίκου Χρυσόγελου στην επιστροφή της Νίκης Αμαρουσίου στις εθνικές κατηγορίες.

Διαβάστε τις πρώτες δηλώσεις του παίκτη στο nikiamarousiou.gr:

«Η αλήθεια είναι ότι είχα στο μυαλό μου το ενδεχόμενο να κάνω μια αλλαγή στην καριέρα μου διότι ήθελα μια νέα πρόκληση! Ήλθε, λοιπόν η ώρα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό και να βγω από την comfort zone. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, από τη στιγμή που είχα συνηθίσει σε μια συγκεκριμένη καθημερινότητα τα τελευταία 10 χρόνια στην Πεντέλη. Σε κάθε περίπτωση, ήθελα μια αλλαγή, να αποκτήσω ένα διαφορετικό κίνητρο και η Νίκη μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα…»

«Η Νίκη Αμαρουσίου έχει τη δική της ιστορία στις εθνικές κατηγορίες, έστω κι αν τα τελευταία δυο χρόνια συμμετείχε στην Α’ ΕΣΚΑ. Είναι μια ομάδα που έχω αντιμετωπίσει αρκετές φορές στο παρελθόν ως αντίπαλος, τόσο στο κλειστό της Κοκκινιάς όσο και στο Σπύρος Λούης. Σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο ο τρόπος που με προσέγγισαν ο κόουτς και ο πρόεδρος αφού μου έδειξαν πόσο πολύ με ήθελαν και αυτό έχει μεγάλη σημασία, καθώς είναι σημαντικό να νιώθεις εμπιστοσύνη ώστε να δώσεις τα μέγιστα».

«Θα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική περίοδος, καθώς οι παίκτες και οι ομάδες θα προέρχονται από μακρά περίοδο αποχής από την αγωνιστική δράση. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και υπομονή. Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα διότι όταν μια ομάδα ξεκινά καλά, αποκτά ψυχολογία και οι αντίπαλοι της την αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Είναι σημαντικό να αρχίσουμε καλά τη σεζόν, ειδικά φέτος με τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν, όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά σε όλους τους τομείς της ζωής μας».