Το θέμα της ανόδου στη Β’ Εθνική και το ποια ομάδα θα καλύψει την κενή θέση που υπάρχει (Ιωνικός Ν.Φ. ή Ανατόλια) βρίσκεται στο προσκήνιο από χθες, οπότε και η ΕΟΚ εξέδωσε την προκήρυξη για το νέο πρωτάθλημα. Οι άνθρωποι και των δύο ομάδων “κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα” αφού η μεταγραφική περίοδος “τρέχει” και το αναπάντητο, προς το παρόν, ερώτημα σχετικά με το ποιος θα προβιβαστεί είναι κάτι που (φυσιολογικά) τους απασχολεί.

Ο προπονητής του Ανατόλια, Δημήτρης Τσούρμας, αναφέρθηκε μέσω του basketblog.gr στην… ασάφεια που υπάρχει στην περσινή προκήρυξη του πρωταθλήματος, ενώ τόνισε πως ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση του προβλήματος είναι οι δύο εμπλεκόμενες ομάδες να δώσουν αγώνα μπαράζ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Επειδή η προκήρυξη του 2011 για το ποιος ανεβαίνει έχει ασάφεια, και υπάρχει στη διάθεση οποιουδήποτε, ζητάμε να γίνει αγώνας μπαράζ παλικαρίσια μακεδονίτικα και η ομάδα που αξίζει εντός παρκέ να ανέβει στη Β’ Εθνική. Προτείνουμε να παίξουμε το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου για να είμαστε και οι δύο ομάδες έτοιμες. Δεν έχουμε πρόβλημα να παίξουμε όπου θέλουν. Ο καλύτερος εντός γηπέδου να πάρει την άνοδο. Όχι εκτός αυτού”.