Αισιόδοξος για την πορεία του Ακάδημου στη Γ’ Εθνική εμφανίστηκε ο προπονητής του, Παύλος Νόντας. Η συμμετοχή της ομάδας, άλλωστε, στην εν λόγω κατηγορία ήδη χαροποιεί στο μεσσηνιακό μπάσκετ, λόγω του γεγονότος ότι θα έχει και φέτος εκπροσώπηση (πέρυσι είχε δύο, αλλά Καλαμάτα ’80 και Μεσσήνη υποβιβάστηκαν).

Ο τεχνικός από την Αρκαδία προειδοποιεί ότι η ομάδα δε θα εμφανιστεί στο 100% των δυνατοτήτων της στην εντός έδρας πρεμιέρα με την Ένωση Ιλίου, όμως διαθέτει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης

Αναλυτικότερα όσα είπε ο κόουτς Νόντας:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του:«Το έχω πει από την αρχή ότι η ομάδα θα είναι στο 100% στην έναρξη, αλλά σιγά σιγά στην συνέχεια του πρωταθλήματος θα βελτιωνόμαστε».

Για ενδεχόμενες απουσίες παικτών ο Νόντας είπε:«Δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο θέμα τραυματισμού, οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά, με τα όποια γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις των παιδιών, χωρίς να έχω κάποιο παράπονο από την προσπάθεια και την παρουσία των παιδιών».

Για τα φιλικά το περασμένου Σαββατοκύριακου και για τη συνέχεια:«Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο παίξαμε 2 φιλικά, με Σπαρτιατικό και Δρομείς, με σκοπό να δώσουμε αρκετό χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά και να δουλέψουμε κάποια plays. Χρειάζεται υπομονή από όλους μας  για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Μάλλον αύριο θα παίξουμε ένα φιλικό με την Καλαμάτα 80, το οποίο θα είναι μια πρόβα τζενεράλε πριν από το πρωτάθλημα. Στην Αθήνα δεν μπορούμε να πάμε για κάποια φιλικά ενώ δεν κατάφεραν κάποιες ομάδες να έρθουν στην Καλαμάτα για φιλικά».

πηγή…basketpress.gr