Το “ξεμπούκωμα” που αναζητούσε εδώ και καιρό η Νίκη Αμαρουσίου ήρθε χθες, έστω και σε άδειο γήπεδο (σ.σ.: η ομάδα των βορείων αγωνίστηκε κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας). Η ομάδα του Μιχάλη Ραχωβίτσα μετέτρεψε το ντέρμπι με το Γαλάτσι σε παράσταση για ένα ρόλο, με το τελικό 80-57 να καταδεικνύει του λόγου το αληθές. Για να έρθει αυτή η νίκη, όμως, κομβικής σημασίας ήταν η άμυνα του Παντελή Κυπριτζόγλου πάνω στο αστέρι των “μπλε”, Νίκο Πρίτσο, ο οποίος προερχόταν από εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Ο πρώτος σκόρερ της Νίκης Αμαρουσίου στη χθεσινή αναμέτρηση, Γιάννης Γαπκιάδης, μίλησε στο basketblog.gr για το “ξέσπασμα” της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και την πνευματική ηρεμία που τους δίνει αυτή η νίκη.

“Μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένοι να κερδίσουμε. Εκτελέσαμε στο μέγιστο βαθμό αυτά που μας είπε ο κόουτς Ραχωβίτσας στο ημίχρονο και βελτιώνοντας τα ποσοστά μας στις ελεύθερες βολές πήραμε τη νίκη. Πιστεύω πως ήταν απόρροια του εκνευρισμού μας η αστοχία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη ηρεμήσαμε και βάλαμε τα σουτ”, ήταν οι πρώτες δηλώσεις του έμπειρου γκαρντ των “κυανέρυθρων”, ο οποίος συνέχισε:

Όλα ήταν θέμα μυαλού. Την τελευταία βδομάδα μας βοήθησε πολύ το τεχνικό τιμ στο να αποφορτιστούμε και να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας. Μας βοήθησε στο να καταλάβουμε ότι είμαστε καλή ομάδα και ότι μπορούμε να παίξουμε ωραίο μπάσκετ. Ήταν θέμα να ξεθολώσει το μυαλό μας και το καταφέραμε με τη νίκη επί του Γαλατσίου”.