Αν θέλαμε να διαλέξουμε το γεγονός που επισκίασε όλη την αγωνιστική δράση της χθεσινής (2/11) ημέρας στις Εθνικές κατηγορίες σίγουρα αυτή θα ήταν η μεγάλη….απίστευτη νίκη της Νήαρ Ήστ στο κλειστό της «Παν.Αλεξιώτισας» της Πάτρας απέναντι στον Έσπερο ΑΟΠΑ, ο οποίος πήγαινε «τρένο» προς την καταξίωση.

Έτσι, μπορεί ο Ανδρέας Κεσαπίδης να έχει δημιουργήσει ένα τρομερό σύνολο στην Πάτρα, αλλά όταν μιλάει η εμπειρία του Τόλη Καρνέση, σίγουρα ο νεαρός τεχνικός έχει να διδαχθεί πολλά από έναν άνθρωπο που έχει φάει με το κουτάλι παιχνίδια της Α1, και όλων των Εθνικών Κατηγοριών, ενώ και η φανέλα της Νήαρ είναι σαφώς η πιο βαριά στον όμιλο, και μαζί με Σπόρτιγκ και Αιγάλεω οι πιο βαριές στην Γ’ Εθνική.

Τι έκανε λοιπόν η Νήαρ Ηστ, η οποία έχει μπάτζετ όσο ενδεχομένως ένας παίκτης του Έσπερου. Από την στιγμή που επικράτησε της ΑΓΕΖ την περασμένη αγωνιστική πήγε χωρίς άγχος στην Πάτρα, και στηριζόμενη στον έλεγχο του ρυθμού, αλλά και στους πολύπειρους και ποιοτικούς Καρασταμάτη, Καπετζόγλου και Ταταρούνη (είχαν 52 από τους 61 πόντους), έφτασαν στη νίκη, που εκτός από ότι τους φέρνει να κάνουν άλμα σωτηρίας, κάνει άνω κάτω και το πρωτάθλημα. Επίσης, αξίζει να αναλογιστεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν «χορτάσει» τιμωρίες, καθώς ο κόσμος τους θα περιμένει 3 ακόμα αγωνιστικές να τους δει από κοντά, έχοντας να γίνει αυτό από τον περσινό Απρίλη!

near east-selfie nikis stin patra