Η περσινή χρονιά ήταν αληθινός εφιάλτης για τον Ικαρο Νέας Σμύρνης. Η ομάδα τερμάτισε στην τελευταία θέση του 1ου Ομίλου της Β’ Εθνικής με απολογισμό 9 μόλις νίκες και 21 ήττες και υποβιβάστηκε στην Γ’ Εθνική. Οι άνθρωποι του συλλόγου όμως, δεν παραδίδουν τα όπλα. Είναι αποφασισμένοι να φτιάξουν μια ισχυρή ομάδα που θα έχει μεγάλες βλέψεις στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Βλέψεις που θα φτάνουν ως την επιστροφή στην Β΄ Εθνική.  Οι Νεοσμυρνιώτες ξεκίνησαν το χτίσιμο της νέας ομάδας από τον κομβικό πόστο, του στρατηγού που θα κάθεται στον πάγκο. Ετσι παρέδωσαν τα ηνία σε έναν ικανότατο τεχνικό. Η ομάδα ανακοίνωσε ότι νέος προπονητής του Ικάρου θα είναι ο Θοδωρής Γιαννακόπουλος, ο οποίος έκανε καλή δουλειά στην Καλαμάτα. Αμεσος συνεργάτης του θα είναι ο Κώστας Μεγαγιάννης, ο οποίος παρέμεινε στο τεχνικό επιτελείο του συλλόγου. Το δίδυμο Γιαννακόπουλου – Μεγαγιάννη θα έχει… τριπλή δουλειά στον σύλλογο, καθώς θα έχει την πλήρη εποπτεία και την προπόνηση τόσο του Εφηβικού Τμήματος του Ικάρου, όσο και της ομάδας U20 του συλλόγου.

Η διοίκηση πάντως, δεν επαναπαύεται καθόλου μετά την πρόσληψη του Θοδωρή Γιαννακόπουλου και συνεχίζει ακάθεκτη την προσπάθεια για τη ενίσχυση του ρόστερ. Οι Νεοσμυρνιώτες έχουν εντοπίσει κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις παικτών και ήδη είναι κοντά σε κάποιους απ’ αυτούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ικάρου Νέας Σμύρνης:

«Το Δ.Σ του Α.Ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης ανακοινώνει την πρόσληψη του Γιαννακόπουλου Θεόδωρου ως επικεφαλής στο ανδρικό τμήμα. Άμεσος συνεργάτης παραμένει ο Κώστας Μεγαγιάννης. Το πιο πάνω τεχνικό δίδυμο θα έχει και την πλήρη εποπτεία και προπόνηση τόσο του εφηβικού τμήματος όσο και της ομάδας U20 παίκτες της οποίας θα αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι της πλήρους ανανέωσης του ανδρικού τμήματος. Εκ του Δ.Σ.»