Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην τοπική ιστοσελίδα (12sports.gr):

«Κατόπιν ενεργειών της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου και της προέδρου Ανδριάνας Μπαφίτη και ο ”γηραιός” παίρνει το εισιτήριο για τον 3ο όμιλο νότου της Γ’ Εθνικής, στον οποίο θα έχουμε δύο εκπροσώπους!
Η πιο ευχάριστη «βόμβα»! Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά και αποκαλύπτει το 12sports και ο Γ.Σ. Διαγόρας θα παίξει τη νέα χρονιά στον 3ο όμιλο νότου της Γ’ Εθνικής! Οι «κυανέρυθροι» που τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο Ρόδου θα παίξουν τη νέα χρονιά σε εθνικές κατηγορίες, κάτι που έγινε με τη βοήθεια της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου. Η διοργανώτρια αρχή, που επέλεξε ορθά με βάση το συντελεστή επιτυχιών αρχικά την Α.Ε. Δικαίου να πάρει το εισιτήριο για τις εθνικές κατηγορίες, βρισκόταν σε διαρκή επαφή με την Ομοσπονδία για να δοθεί και δεύτερο εισιτήριο στα Δωδεκάνησα, κάτι που θα γίνει με τον Διαγόρα. Το 12sports αποκαλύπτει την πολύ ευχάριστη είδηση με την οποία ο «γηραιός» θα πάρει το εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική, κάτι που θα ανακοινωθεί και επίσημα αύριο από την Ε.Ο.Κ. Από την πρώτη στιγμή η επιθυμία της Τ.Ε. Δωδεκανήσου ήταν να ανέβουν δύο ομάδες, κάτι που κυνήγησε με κάθε τρόπο η Ανδριάνα Μπαφίτη, διότι το πρωτάθλημα μας διεξαγόταν σε δύο ομίλους. Πλέον απομένει η επίσημη ανακοίνωση για να έχουν τα Δωδεκάνησα και τέταρτο εκπρόσωπο στις εθνικές κατηγορίες. Ο ”γηραιός” θα παίξει στον ίδιο όμιλο με την Α.Ε. Δικαίου και ξεκινάει άμεσα το σχεδιασμό του.»

Φυσικά, μένει να δούμε αν αύριο θα επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ και θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις που θα τοποθετήσουν τον Διαγόρα στην Γ’ Εθνική της σεζόν 2020-2021.