Δύο αλλαγές στα πλάνα με παίκτες που υπολόγιζε. Δύο τραυματίες. Ένας ανέτοιμος αθλητής. Δύο ανήλικοι σε μια 8μελή -ουσιαστικά- αποστολή.
Και όμως, παρά τις ατόφιες δυσκολίες, παρά τα (πάρα) πολλά χιλιόμετρα που έκανε για να φτάσει στην πρωτεύουσα και παρά τη σαφή υπεροπλία ενός άξιου και ικανού αντιπάλου, ο Διαγόρας κατάφερε να κάμψει στο νήμα με 65-64 την αντίσταση του ΑΟ Δάφνης στη δεύτερη ημέρα των μπαράζ κατάταξης μεταξύ των δευτεραθλητών των γκρουπ του Νότου στη Γ’ Εθνική (1ο, 2ο, 3ο) και να επικυρώσει με τον πλέον μαθηματικό τρόπο έστω την δεύτερη θέση του μίνι αυτού τουρνουά του Μετς –ελπίζοντας μέχρι και την ύστατη στιγμή σε άνοδο στον κόσμο της τρίτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας.

Όταν ένα παιχνίδι είναι τόσο κλειστό (129 πόντοι | 3.2 πόντοι ανά λεπτό | 32 πόντοι ανά περίοδο | 64.5 πόντοι ανά ημίχρονο), τόσο άστοχο (το 35% των πόντων προήλθε από την περίμετρο | 15 τρίποντα) και τόσο κρίσιμο ταυτόχρονα, τότε ο τελικός νικητής δεν θα είναι άλλος από την ομάδα που καταφέρνει να βρει λύσεις είτε από τους περισσότερους παίκτες είτε ένα τρομερό παιχνίδι από έναν αθλητή που δεν θα περίμενε.
Και όσον αφορά τους Ροδίτες, χθες (5/7) συνέβη το δεύτερο…

Ο Άγγελος Μιρόσαβιτς (20 ετών, 1.92 μέτρα), ένας παίκτης που αποκτήθηκε μεσούσης της περασμένης σεζόν από την ομάδα προκειμένου να συνεισφέρει με τον δικό του τρόπο στη μάχη για την απευθείας άνοδο στη Β’ Εθνική από τον 1ο όμιλο της Γ‘, δεν απολάμβανε πάρα πολύ χρόνο συμμετοχής στο περασμένο πλέον πρωτάθλημα ούτε και διένυε κάποια αξιοπρόσεκτη περίοδο φορμαρίσματος.
Για την ακρίβεια, στα 6 ματς όπου πρόλαβε να αγωνιστεί πρόλαβε να σκοράρει στα 4 εξ αυτών, να μετρήσει συνολικά 15 πόντους αλλά και να ευστοχήσει σε δύο σουτ από την περίμετρο. Επιδόσεις που σαφώς και δεν τρομάζουν.
Όλα αυτά όμως, ίσχυαν μέχρι και πριν από λίγες ώρες…

Συγκεκριμένα, ο 20χρονος γκαρντ πήρε το όπλο του για λογαριασμό των ιπποτών και με 20 πόντους με τρία εύστοχα τρίποντα αναδείχθηκε αφενός ο πρώτος σκόρερ του συγκροτήματος του κόουτς Βλαχοδήμου αλλά και του αγώνα και αφετέρου συνέβαλε τα μέγιστα για ένα ιστορικό θετικό αποτέλεσμα που μπορεί υπό συνθήκες να στείλει τον Διαγόρα μετά από χρόνια στον κόσμο της Β’ Εθνικής!
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της τρομερής του εμφάνισης κόντρα στη Δάφνη, ο Μιρόσαβιτς σκόραρε μόνο χθες 5 περισσότερους πόντους αλλά και ένα παραπάνω τρίποντο από όλα τα περασμένα του ματς στην κανονική διάρκεια της Γ’ Εθνικής ΣΥΝΟΛΙΚΑ!

Αναλυτικά οι επιδόσεις του ανά αντίπαλο στην κανονική διάρκεια (πόντοι – τρίποντα):

  • – με Ήφαιστο/Αχιλλέα
  • 2 με Σφήκα Αμαλιάδας
  • 6 με Γλαύκο
  • 4 (1) με Δρομείς
  • – με Δίωνα
  • 3 (1) με Καλαμάτα

Αναλυτικά οι επιδόσεις του ανά αντίπαλο στα μπαράζ κατάταξης (πόντοι – τρίποντα):

  • 20 (3) με Δάφνη
  • … με Πεύκη

Ο Μιρόσαβιτς λοιπόν, ήταν ο κύριος υπεύθυνος σχεδόν του 1/3 των πόντων της ομάδας του ή του 31% τους όντας φυσικά ακαταμάχητος σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ, λειτουργώντας ως το αναγκαίο spark plug για ένα σύνολο που αναζητούσε ένα… θαύμα για να σβήσει από την εξίσωση της αναμέτρησης τα πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε τις περασμένες ώρες με απόντες και τραυματίες.
Μάλιστα, ο νεαρός άσος ήταν και ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τον Διαγόρα όταν με ούτε ένα δευτερόλεπτο να απομένει στο ρολόι και το σκορ κολλημένο στο 64-64 κατάφερε με 1-2 ελεύθερες βολές να γράψει το τελικό 65-64 και να χαρίσει στο σύνολο της Ρόδου την πιο σημαντική -μέχρι την επόμενη- νίκη του κατά την τρέχουσα χρονιά!

Αν μη τι άλλο μοναδική εμφάνιση από έναν παίκτη με ελάχιστη συνεισφορά στα περασμένα παιχνίδια, που μόνο ενθαρρυντικά μπορεί να αντιμετωπιστεί εν όψει του άμεσου μέλλοντος, σε όποια εθνική κατηγορία και αν βρει αυτό τον Διαγόρα!