Υπάρχει μια ομάδα, για την οποία λίγες αναφορές έχουν γίνει στην διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος, αλλά δεν ήθελε πολύ ο Άρης Πετρούπολης να καταφέρει ένα μεγάλο θαύμα…δηλαδή να διεκδικήσει ακόμα και την άνοδο στην Β’ Εθνική.

Ο Παναγιώτης Κακαλιάς έχοντας ως βοηθό τον Νεκτάριο Ρούπακα ανέλαβε μια ομάδα η οποία λόγω της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών βρέθηκε αίφνης στην Γ’ Εθνική, αν και είχε χτιστεί για μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ.

Από την στιγμή που η Ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης έκανε την πρόταση στην ομάδα της Πετρούπολης, η διοίκηση αποδέχθηκε την πρόκληση, και με αρκετό κόπο κάλυψε τις οικονομικές δαπάνες, κυρίως για τα ταξίδια της ομάδας στην επαρχία.

Το ταξίδι του Άρη δεν ξεκίνησε θετικά, δείχνοντας ότι θα έδινε την δική του μάχη για την παραμονή, καθώς στις πρώτες 8 αγωνιστικές είχε 5 ήττες, αλλά έδειχνε να παλεύει όλα τα παιχνίδια. Ωστόσο η έκρηξη ήρθε στις επόμενες 10 αγωνιστικές, όπου το συγκρότημα του Παναγιώτη Κακαλιά είχε ρεκόρ 9-1, με μόλις μια εντός έδρας από τον Τρίτωνα, έχοντας σε εκείνο το σημείο ρεκόρ 12-6, και αρκετό κόσμο στο γήπεδο, ο οποίος αγκάλιασε την προσπάθεια.

Ο Άρης έπαιρνε πόντους και από τις πέντε θέσεις, ενώ οι αθλητές ως προσωπικότητες και συνδυασμό με την αγωνιστική τους πειθαρχεία όσο αφορά τους ρόλους τους, έδειξαν να πιστεύουν στην προσπάθεια. Η ομάδα της Πετρούπολης τερμάτισε στην 6η θέση με ρεκόρ 17-9 σε μια πορεία στην οποία καλούνται να χτίσουν οι νεοφώτιστοι τη νέα περίοδο.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Χρονόπουλος, με τους Μαρκόπουλο, Παπαγεωργόπουλο, Μπαζιώτη, Ηλιούπολο, Βενιτουράκη, Βεντούρη και Αρτεμάκη να ακολουθούν, ενώ συμμετείχαν και οι Μπινιάρης, Κώτσιας, Δερβενζτής, Παπαδόπουλος, Γραμμένος, Σολδάτος, Ελευθερίου, Καλανίδης και Καραουλάνης, με τον Παναγιώτη Κακαλιά να αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την ποιότητα του.