Σημείο αναφοράς αποτέλεσε για το μπάσκετ της Λαμίας ο 42χρονος πλέον πάουερ φόργουορντ, Γιάννης Κουτκιάς, ο οποίος μετά από μια διετία στον Ιωνικό Λαμίας (2006-08) αγωνίστηκε τα δυο τελευταία χρόνια με επιτυχία στον Έσπερο Λαμίας, βάζοντας ξανά την πόλη στον χάρτη των Εθνικών κατηγοριών.

Ο ίδιος αποφάσισε να αποχωρήσει από τον σύλλογο, με τους φίλους της ομάδας να τον ευχαριστούν μέσω facebook για τα όσα έκανε για την ομάδα.

Αναλυτικά ανέφεραν: «Η νέα αγωνιστική χρονιά για τον 2ο όμιλο του Νότου της Γ’ Εθνικής ξεκινάει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, με τον Έσπερο να υποδέχεται τον Γ.Σ. Προμηθέα Χαλανδρίου.

Η ομάδα μας ενισχύθηκε σημαντικά κατά την μεταγραφική περίοδο σε όλες τις θέσεις με καλούς παίκτες, προσθέτοντας εμπειρία και ταλέντο στην προσπάθειά της για κάτι καλύτερο. Της ευχόμαστε ολόψυχα να πραγματοποιήσει τον στόχο της.
 
Πριν απ’όλα όμως θέλουμε, σαν φίλαθλοι της ομάδας, να ευχαριστήσουμε για την προσφορά του έναν παίκτη που φέτος δεν θα είναι στο ρόστερ της. Έναν παίκτη που έδωσε και την ψυχή του τα τελευταία 2 χρόνια, συμβάλλοντας σημαντικά στην άνοδο στη Γ’ Εθνική και στην παραμονή την επόμενη χρονιά. Οι δρόμοι μας χώρισαν. Ελπίζουμε μόνο εντός γηπέδου.
 
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΦΙΛΕ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΚΙΑ.
 
Σου ευχόμαστε από καρδιάς καλή τύχη σε ό,τι και αν κάνεις».