Η επικράτηση στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Πολυκράτη έχει ανεβάσει κατακόρυφα την ψυχολογία όλων στο στρατόπεδο του Παπάδου Γέρας. Οι νεοφώτιστοι παρουσιάστηκαν σε ακόμα ένα παιχνίδι καλά διαβασμένοι και παίζοντας πιεστική άμυνα δεν δυσκολεύτηκαν να κατακτήσουν ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα και να “αναρριχηθούν” στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο ασίσταντ κόουτς της ομάδας της Μυτιλήνης, Στρατής Αλμπάνης, μίλησε στο basketblog.gr για τα σημεία – “κλειδιά” της προχθεσινής νίκης τονίζοντας πως “βασικότερο όλων είναι ότι μπορέσαμε να περιορίσουμε τα ατού των αντιπάλων μας. Στο τέλος ανεβάσαμε ρυθμό, παίξαμε πιο πιεστική άμυνα και τρέξαμε στον αιφνιδιασμό. Έτσι, κερδίσαμε και πήραμε μια σημαντική διαφορά, που μπορεί να παίξει ρόλο στον δεύτερο γύρο”.

Αλλάζουν οι στόχοι του Παπάδου μετά από αυτή τη νίκη; “Η νίκη αυτή μας κάνει να κοιτάμε ψηλότερα. Τελειώνει ο πρώτος γύρος και βλέπουμε ότι στον δεύτερο γύρο έχουμε τα δύσκολα παιχνίδια στην έδρα μας. Αν κερδίσουμε Ιεράπετρα και Πεντέλη, τότε οι στόχοι αλλάζουν“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κόουτς Αλμπάνης, ενώ κατέληξε κάνοντας ειδική μνεία στους λόγους που οι Μυτιληνιοί βρίσκονται στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα: 

“Η μέχρι τώρα πορεία μας οφείλεται στη σκληρή δουλειά και στις πολλές ώρες προπόνησης που κάνουν τα παιδιά. Βασικό είναι, επίσης, το ότι έχουμε βάλει το “εμείς” πάνω από το “εγώ”. Η ομάδα απαρτίζεται από παίκτες που έχουν εμπειρία από υψηλές κατηγορίες, οι οποίοι έχουν “δέσει” κατάλληλα με τα ντόπια παιδιά δημιουργώντας έναν πολύ καλό πυρήνα“.