Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (23/1), ο ΑΟ Μυκόνου γνώριζε πως θα έπρεπε να ξεπεράσει πάσει θυσία το εμπόδιο του ΑΟ Πεύκης προκειμένου να οδηγεί εκείνος την κούρσα της ανόδου στη Β’ Εθνική στον 3ο όμιλο της Γ‘, κάτι που φάνταζε ιδιαίτερα δύσκολο τόσο ελέω του άκρως εξαιρετικού αντιπάλου των 9 νικών σε ισάριθμα ματς όσο και της άμυνας ζώνης του, που άρχισε να ρολάρει εξαιρετικά από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και να χαρίζει λύσεις στα μετόπισθεν.

Ο μοναδικός τρόπος για να νικηθεί μια καλά σεταρισμένη άμυνα ζώνης είναι πάντα και μόνο ένας.
Τα εύστοχα μακρινά σουτ, η συνέπεια των οποίων είναι ικανή αφενός να χαρίσει πολύτιμες αντοχές στην επίθεση απέναντι στο διάβασμα του αντιπάλου όσο και αφετέρου να χτυπήσει το μοναδικό ρίσκο μιας τέτοιας επιλογής.

Στις χιονισμένες Κυκλάδες λοιπόν, η αρμάδα του coach Μανωλιτσάκη τα βρήκε… σκούρα, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν εμφανώς οι Αθηναίοι, οι οποίοι μέχρι και 5 λεπτά πριν το φινάλε έμοιαζαν ως η καλύτερη -έστω και οριακά ομάδα του παρκέ.
Τότε όμως, άλλαξαν δύο πράγματα.

Αρχικά, η ισχύς στο αμυντικό γίγνεσθαι των γηπεδούχων έσφιξε ακόμα περισσότερο, κάτι που ανάγκασε τον «εχθρό» να φρακάρει μόλις στους 2 πόντους για 4 ολόκληρα λεπτά από το 34′ μέχρι και το 38‘.
Την ίδια στιγμή, εκείνοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα για να τιμωρούν τον αντίπαλο με μεγάλα σουτ, με το τεράστιο για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 8-0 σερί να αποδεικνύεται εν τέλει μοιραίο για την Πεύκη.

Και αυτά τα μεγάλα σουτ τα χάρισε με μεγάλη τόλμη και θάρρος ο Πάρης Μάρτζος, ο οποίος δε δίστασε να πυρπολεί ξανά και ξανά από την weak side και να τιμωρεί το ρίσκο των φιλοξενούμενων!
Συνολικά, τελείωσε το σπουδαίο αυτό ματς όντας ο πρώτος σκόρερ όχι μόνο της ομάδας του αλλά και του γηπέδου με 22 ολόκληρους πόντους, με τα 3 εύστοχα σουτ του από την περίμετρο να είναι το απόλυτο κλειδί σε μια ημέρα όπου η Μύκονος τα είχε… σπάσει από μακρινή απόσταση (4 εύστοχα πέραν του Μάρτζου).

 

 

 

Η περσινή του έλευση στο νησί ήταν αυτόματα μια ηχηρή αναβάθμιση του πρωτοεμφανιζόμενου τότε στις εθνικές κατηγορίες ΑΟΜ, με την εμπειρία του 34χρονου σουτέρ σε Α2 Ανδρών και Β’ Εθνική να αποτελεί το σήμα κατατεθέν ενός ρόστερ που σφυρηλατήθηκε για να κυριαρχήσει -κάτι που κάνει, αφού από τη στιγμή που τον απέκτησε μετράει 12 νίκες σε ισάριθμα ματς σε 2 χρονιές στη Γ’ Εθνική!

Φέτος, είναι και πάλι εξαιρετικός με 129 πόντους (14.3 ανά βραδιά) και 22 εύστοχα τρίποντα (2.4 ανά βραδιά), όντας ένα από τα βασικά γρανάζια ανόδου της Μυκόνου.
Όπως αναφέρθηκε βέβαια, φύλαγε και μια τρομερή εμφάνιση για το ντέρμπι με την Πεύκη, όπου σημείωσε τη 2η καλύτερη επίδοσή του σε πόντους (είχε 24 με τον Ποσειδώνα) αλλά και την 4η σε μακρινά σουτ.

Βέβαια, ήταν και μια bounce back κυριαρχία -που θα λένε σε κάποιο χωριό- με τον Μάρτζο να κλείνει το 2021 με τη χειρότερη δυνατή εικόνα, μένοντας στους 6 πόντους (season low) κόντρα στην Ελευθερία Μοσχάτου!

 

Πηγή φωτό: sportscyclades.gr