Η Παναχαϊκή έφτασε σχετικά εύκολα στην παραμονή στον 1ο όμιλο της Γ΄Εθνικής, αλλά εν τέλει η υλοποίηση του στόχου δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα.

Το ξεκίνημα με τον Θανάση Λιόνα στον πάγκο ήταν κακό και ο έμπειρος τεχνικός αποχώρησε, προσπαθώντας πλέον να οδηγήσει στη σωτηρία την Αχαγιά 82, που παλεύει στον 1ο όμιλο της Β΄Εθνικής.

Η έλευση του Νίκου Ζίζηλα έφερε αέρα αισιοδοξίας, αλλά τα αγωνιστικά προβλήματα σε συνδυασμό με τις απουσίες έφεραν μέτρια αποτελέσματα και οι «ροσονέρι» της Πάτρας προσπαθούσαν να σταθούν στα πόδια τους.

Η αποχώρηση του Βασίλη Τζίμη από την Σφήκα Αμαλιάδας αποδείχθηκε ευεργετική για την Παναχαϊκή, η οποία κινήθηκε αστραπιαία και «έκλεισε» τον 25χρονο guard. Η συγκεκριμένη κίνηση πρόσφερε πολλαπλά αγωνιστικά οφέλη και η ικανότητα του Τζίμη στο σκοράρισμα ήταν χρήσιμη και καθοριστική προς το δρόμο για την παραμονή.

Ήδη και οι συμπαίκτες του είχαν βρει ρυθμό, η ομάδα είχε πάρει γενικότερα τα πάνω της και ο Τζίμης ήταν σημείο αναφοράς στην επίθεση, δίνοντας παράλληλα ανάσες στον αρχηγό Νίκο Μοσχοβάκη, ενώ απελευθερώθηκαν και οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας, οπότε οι Αχαιοί είχαν αρκετές λύσεις επιθετικά και η παραμονή ήρθε απόλυτα δίκαια.