Στόχος όλων μας στο basketblog.gr είναι, πέρα από την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, να δημιουργήσουμε μία μεγάλη παρέα, η οποία μοιράζεται τα ίδια ιδανικά σχετικά με τον αθλητισμό. Κι αν κρίνουμε από την επιστολή που έστειλε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο ο Βαγγέλης Γιαγκόπουλος, μέλος του Άργος Ορεστικoύ, τότε πιστεύουμε πως σιγά σιγά επιτυγχάνουμε τον σκοπό μας.

Αναλυτικά:

“Αγαπητέ κ. Κογκαλίδη με αφορμή το άρθρο σου “Έγινα για σένα Τούρκος” και αφού πρώτα συμφωνήσω με την τοποθέτηση σου, θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα γεγονός που σχετίζεται κατά κάποιο τρόπο με τις αναφορές σου.

Ασχολούμαι εδώ και πολλά χρόνια σε διοικητικό επίπεδο με το ερασιτεχνικό μπάσκετ και συγκεκριμένα με την ομάδα Μπάσκετ του Α.Σ Άργος Ορεστικού μιας ομάδας με παρουσία περισσότερο από 10 χρόνια στο πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου της Γ Εθνικής Κατηγορίας.

Το ότι βρισκόμαστε μακριά από την Αθήνα δίπλα στα αλβανικά σύνορα δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να προσκαλέσουμε ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού για να μεταφέρουν σε όλους εμάς αυτά που εσείς έχετε την άνεση να τα απολαμβάνετε στην πόλη σας.

Το σκεφτήκαμε το αποφασίσαμε το υλοποιήσαμε και κάναμε πράξη το πάντρεμα του αθλητισμού με την τέχνη, απολαμβάνοντας μια μοναδική συναυλία από ένα μουσικό σύνολο που αποτελούνταν από εξαίρετους μουσικούς από την κρατική ορχήστρα Αθηνών και την ορχήστρα των χρωμάτων του Μάνου Χατζηδάκη.

Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία. Οι αθλητές του Συλλόγου μαζί με τους εκατοντάδες φίλους του αθλητισμού και της τέχνης, απόλαυσαν σ ένα κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο μια μουσική πανδαισία πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πόλης μας.

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης αν υπάρχει διάθεση, μεράκι και λίγο φαντασία τότε μπορούμε να αλλάξουμε ή έστω να βοηθήσουμε να αλλάξουν κάποια πράγματα και νοοτροπίες και να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα. Το μπάσκετ στο Άργος Ορεστικό έδωσε το πρώτο ραντεβού με τον πολιτισμό. Να είστε σίγουρος ότι αυτό το ραντεβού θα το ανανεώσουμε.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Βαγγέλης Γιαγκόπουλος