Ο προπονητής της ομάδας του ΑΟΚ Χανίων Χρήστος Παπανικολάου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γαύδος FM 88,8, μίλησε για θέματα που αφορούν την ομάδα του, την παραμονή της στις εθνικές κατηγορίες, αλλά και για την επόμενη ημέρα στο μπάσκετ της Γ’ Εθνικής.

Υπενθυμίζουμε πως τα Χανιά μετά και την οριστική διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων, τερμάτισαν στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο και ρεκόρ 8-8. 

Δείτε τι δήλωσε ο Χρήστος Παπανικολάου:

Για την επόμενη ημέρα στη Γ’ Εθνική και το ελληνικό μπάσκετ είπε:

“Είναι περίοδος προτάσεων, έχουν ακουστεί ενδιαφέρουσες απόψεις. Να δούμε ποιος ή ποιοι θα πάρουν τις αποφάσεις, χρειάζεται να γίνει πλάνο από την Ομοσπονδία και εμείς ακολουθούμε”.

Για την παραμονή της ομάδας του στις εθνικές κατηγορίες ανέφερε:

“Η παραμονή στη Γ’ Εθνική μας βρίσκει όλους χαρούμενους. Ήμασταν σε καλή βαθμολογική θέση. Ίσως μάλιστα αν ολοκληρωνόταν το πρωτάθλημα να μπορούσαμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω. Είναι σίγουρα πικρή η γεύση της διακοπής. Καλύτερα να είμαστε τώρα όλοι μαζί”.

Για τα πλεονεκτήματα των ομάδων του κέντρου τόνισε:

“Οι ομάδες του κέντρου έχουν πάντοτε το πλεονέκτημα σε σχέση με τις ομάδες της επαρχίας. Και σε επιλογή παικτών και στις μετακινήσεις. Να δούμε τα δεδομένα πώς θα είναι τη νέα χρονιά”.

Για τη συνεργασία του με τις ακαδημίες του ΑΓΟΡ υπογράμμισε:

“Οι πρόεδροι θα στηρίζουν το «προόζεκτ» των Ακαδημιών, ασχέτως με το μέλλον της ανδρικής ομάδας. Υπάρχει συνεργασία του Κωστή Ζομπανάκη και του προπονητή Ανδρέα Κεσαπίδη. Σε αυτό το διάστημα θα δούμε τι υλικό έχουμε, θα το αξιολογήσουμε. Φτιάχνουμε πλάνο και νομίζω σε 1 με 1,5 χρόνο θα έχουμε αποτελέσματα”.

Τέλος άφησε και το σχόλιό του για το μπάσκετ γενικότερα λέγοντας:

“Να ξαναδούμε το προϊόν που λέγεται μπάσκετ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα, πανευρωπαϊκά. Ακόμα και μεγάλες ομάδες έχουν πρόβλημα. Τώρα είναι η αφορμή να φτιάξουμε κάτι”.