Ο Ιπποκράτης Κω, αποτελεί ακόμη ένα σύλλογο, ο οποίος αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, ιδιαίτερα στο οικονομικό κομμάτι. Η διοίκηση του συλλόγου, τουλάχιστον, έχει γίνει ήδη γνωστή, με τον Στέφανο Χαρτοφύλη να παραμένει στη θέση του προέδρου, αλλά την ανησυχία ακόμη και για την κατηγορία, στην οποία θα συμμετάσχει η ομάδα της Δωδεκανήσου, να παραμένει έντονη.

Κάπως έτσι, οι ιθύνοντες του συλλόγου αποφάσισαν να απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο, προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια να παραμείνει στις εθνικές κατηγορίες και την επόμενη χρονιά, έχοντας φτάσει μέχρι την πέμπτη θέση προ ολίγων μηνών στο δεύτερο όμιλο της Γ’ Εθνικής, ως «νεοφώτιστος». Η απόφαση για το αν η ομάδα θα βρεθεί στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία, μάλιστα, θα αποφασιστεί σύντομα, καθώς ως καταληκτική ημερομηνία έχει οριστεί η 29η Αυγούστου.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

«Την Τρίτη 23-8-2016 η νέα διοίκηση (όπως προέκυψε από τις εκλογές που διεξήχθησαν μια ημέρα νωρίτερα) συνεδρίασε για να αναδείξει το νέο διοικητικό σχήμα το οποίο ομόφωνα εγκρίθηκε από μέλη του ΔΣ:

Τακτικά  μέλη:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χαρτοφύλης Στεφανος

Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γερογιάννης Ηλίας

Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κιοσέγλου  Χασάν

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Παστρικού Ευγενία 

ΤΑΜΙΑΣ: Λίτσιος Γιώργος- Μαούνης Φραγκούλης

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ: Πλευράκης Μανώλης

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Χλαπάνης Γιώργος (αναπληρωτής  γενικός γραμματέας), Χατζηδιαμαντής Νίκος (τμήμα χορηγιών), Αλεξίου Γιώργος (υπεύθυνος αγώνων)

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ: Καλέργης Μανώλης (τμήμα χορηγιών και διαφήμισης)

Επίσης το ΔΣ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για όσους θέλουν να στηρίξουν ως χρηματοδότες τα τμήματα των Εθνικών κατηγοριών, προκειμένου η διοίκηση να αποφασίσει έως το αργότερο 29-8-2016 ποιο τμήμα και σε ποιο πρωτάθλημα θα έχει την οικονομική δυνατότητα να λάβει μέρος».