Παρελθόν αποτελεί από τον πάγκο του Παπαδού Γέρας ο Γιώργος Καραμβάλης καθώς μετά τις συναντήσεις που είχε με τον διοικητικό ηγέτης της ομάδας, Βασίλη Ανδριώτη, δεν επήρθε συμφωνία σε μια σειρά από ζητήματα που έμειναν άλυτα, με τα κυριότερα να αφορούν θέματα απειθαρχίας και όχι οικονομικής φύσης.

Ο Καραμβάλης παραιτήθηκε επίσημα το βράδυ της Κυριακής (3/11), δηλώνοντας αποκλειστικά στην αθλητική εφημερίδα της Λέσβου, «ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ»: «Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ ούτε να ανέχομαι ούτε να συντηρώ άλλο μια κατάσταση που με προσβάλλει και σαν προπονητή και σαν άνθρωπο. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου. Τόσο όμως η ζωή μου, όσο και η δουλειά μου, διέπονται από κάποιες αρχές. Κι όταν αυτές οι αρχές θίγονται, δεν υπάρχει συνέχεια. Ευχαριστώ τον πρόεδρο κ. Ανδριώτη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε τα δύο αυτά χρόνια και του εύχομαι καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο του».

Όσο αφορά την διάδοχο κατάσταση, ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση καθώς μαζί με τον Καραμβάλη παραιτήθηκε και ο βοηθός του, Στρατής Αλμπάνης, ο οποίος οδήγησε την ομάδα της Μυτιλήνης στην  πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, στη γειτονική Χίο. Ο πρόεδρος της ομάδας βρίσκεται σε επαφές με τους γνώριμους Μάγειρα και Βογιατζή, για να καλύψουν ως τεχνικό δίδυμο το κενό του έμπειρου κόουτς. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον πρώτο η Γέρα κέρδισε την άνοδό της στα μπαράζ του 2010 και ανέβηκε στη Γ’ Εθνική, ενώ ο δεύτερος προέρχεται από τη Σάμο και είναι ο νυν προπονητής του Παγγεραγωτικού.