Μετά την ήττα της στο μεγάλο ντέρμπι του 3ου ομίλου από τον ΑΟ Μυκόνου, ο ΑΟ Πεύκης -ο οποίος έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο- γνώριζε πολύ καλά πως δεν είχε το παραμικρό δικαίωμα απώλειας βαθμών στο μεσημεριανό παιχνίδι με την ανεβασμένη ΑΕ Δικαίου αν ήθελε να συνεχίσει να έχει ελπίδες μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, όταν και θα υποδεχθεί τους Κυκλαδίτες..
Και το συγκρότημα του coach Κτιστάκη έφτασε στη νίκη με τον τρόπο που γνωρίζει όσο λίγες ακόμα ομάδες στη λίγκα. Παίζοντας εξαιρετική άμυνα!

Έπειτα από ένα πολύ δύσκολο πρώτο μέρος, όπου οι φιλοξενούμενοι δεν την άφηναν σε χλωρό κλαρί μειώνοντας συνεχώς στο σκορ και εγκλωβίζοντάς την χάρις την άμυνα ζώνης τους, η αθηναϊκή ομάδα κατάφερε να βρει τις λύσεις σε κάθε σημείο του παρκέ και σταδιακά να γιγαντώνει το προβάδισμά της ακόμα και άνω των 20 πόντων.
Συγκεκριμένα, οι οικοδεσπότες μπήκαν φουριόζοι μετά την ανάπαυλα και εκκινώντας με ένα εκκωφαντικό σερί της τάξης του 22-3 κατόρθωσαν να «καθαρίσουν» από νωρίς την υπόθεση νίκης φτάνοντας στο +25 στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης.

Όπως αναφέρθηκε άλλωστε, το κύριο όπλο τους δεν ήταν άλλο από το step up τους στα μετόπισθεν, με την Πεύκη να επιτρέπει μόλις 11 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο -αλλά και μόλις 27 στο δεύτερο ημίχρονο (ξέφυγε το σκορ αμυντικά στο τέλος)-, κάτι που επέφερε και πάρα πολλούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο έπειτα από κλέψιμο ή γρήγορη μετάβαση έπειτα από ριμπάουντ!

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί πως η ομάδα του coach Παπούλη ήταν μέχρι και χθες η 6η κορυφαία επίθεση του ομίλου με 790 πόντους συνολικά (72 κατά μέσο όρο), με τους γηπεδούχους να την κρατούν ωστόσο 10 πόντους κάτω από το σύνηθες -σε μια αναλογία που τους χάρισαν έξτρα πόντους για το ροζ φύλλο.
Μάλιστα, οι 61 πόντοι παθητικό (είχε δεχθεί 85 στο ματς του Α’ Γύρου στην Κω) είναι η 4η καλύτερη αμυντική επίδοση του ΑΟΠ στην τρέχουσα σεζόν μετά τους 59, τους 49 και τους 56 που είχε δεχθεί από τους Τήρωνα Αγ. Θεοδώρων, ΑΟ Ερμιονίδας και Ποσειδώνα Λουτρακίου, αντίστοιχα, ενώ στα τελευταία 4 παιχνίδια (3-1 ρεκόρ) δέχεται μόνο 63.5 πόντους ανά βραδιά -με την ασταμάτητη Μύκονο (86 πόντοι κατά μέσο όρο) να κολλάει στους 70 απέναντί του!

Αναλυτικά οι 5 κορυφαίες αμυντικές επιδόσεις της Πεύκης:

vs Ερμιονίδα: 49
vs Ποσειδώνας: 56
vs Τήρων: 59
vs ΑΕ Δικαίου: 61
vs Χαλάνδρι: 67