Ένας από τους ομίλους με αρκετά ηχηρό βαθμολογικό παλμό αναφορικά με τη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία είναι δίχως πάσα αμφιβολία ο 2ος, εκεί όπου μέχρι και λίγες ημέρες πριν 4 ομάδες (Πικέρμπι, Τελεθριακός, ΦΟ Βροντάδου και Παπάδος Γέρας) απείχαν μόλις 2 ή 1 βαθμό κατά περίπτωση μεταξύ τους.

Το ακόμα πιο αγωνιώδες;
Ήρθαν αντιμέτωπες μεταξύ τους την περασμένη Κυριακή (23/1) στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου.

Αρχικά, ο ταλαιπωρημένος φέτος από κορονοϊό και απουσίες Τελεθριακός κατάφερε να αλώσει με 62-55 το «σπίτι» του Παπάδου Γέρας και -σπάζοντας ένα σερί 7 ηττών- αποσπάστηκε κατά μια νίκη (έχει αγώνα περισσότερο) από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ωστόσο, η πιο τρανή επίδειξη δύναμης άνηκε ολότελα στην Αθλητική Ένωση Πικερμίου, η οποία ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της τρίτης χειρότερης άμυνας του γκρουπ, αυτής του ΦΟ Βροντάδου, με 20άρα (93-73) και απέδειξε πως το φορμάρισμά της από τα τέλη του 2021 θα μπορούσε να τη ξεχωρίσει πιο εύκολα από τους υπόλοιπους συλλόγους!

Σε αυτό το διάστημα, η ομάδα του coach Πουλίδη σκοράρει 80.5 πόντους ανά βραδιά και δέχεται 63.5 στην άμυνα -σε μια αναλογία που την κάνει καλύτερη από τον εκάστοτε αντίπαλο σε δύο δύσκολα βαθμολογικά ματς (τον 7ο ΑΟΦ Πορφύρας και τον 9ο ΦΟ Βροντάδου) κατά 17 πόντους!

Πώς τα πήγαινε μέχρι τότε;
Έβαζε 69 πόντους και επέτρεπε 76, σε μια μη τραγική αναλογία μεν (-7 πόντοι ανά ματς) που της στοίχισε ωστόσο τα ροζ φύλλα τόσο με τον άμεσο ανταγωνιστή Τελεθριακό όσο και με μερικές από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου, όπως η Δάφνη, ο Ίκαρος Καλλιθέας, το Κορωπί και ο ΒΑΟΛ, από τους οποίους και ηττήθηκε με 9, 5, 3 και 5 πόντους αντίστοιχα (συνολική διαφορά: -22/ 5.5 ανά βραδιά).
Αν είχε κερδίσει αυτά τα -σχετικά- 50/50 παιχνίδια, θα βρισκόταν αφενός στην 2η θέση με 7 νίκες και αφετέρου δεν θα την ενδιέφερε η μάχη της σωτηρίας, στην οποία -όπως άλλωστε αναφέρθηκε- φαίνεται πως είναι ένα ή και δύο βήματα μπροστά βάσει ρόστερ και επιλογών.

Στα τελευταία 2 ματς, όπου έλαβε χώρα παράλληλα και το πρώτο σερί νικών από τις απαρχές του 2020, ξεχωρίζει μια… φονική πεντάδα παικτών, οι οποίοι κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να οδηγήσουν την ομάδα τους στη Γη της Επαγγελίας των όποιων στόχων της.

Ουσιαστικά, οι Γεωργούτσος, Καπετάνος, Μελάς, Κούσουλας και Ταγάρης είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το 78% των πόντων των Αθηναίων σε αυτό το σερί -έχουν πετύχει τους 126 από τους 161 πόντους- με τον πρώτο ειδικά να είναι ασταμάτητος με 45 πόντους (22.5 κατά μέσο όρο)!

Αναλυτικά τα νούμερά τους:

Γεωργούτσος: 45
Καπετάνος: 26
Ταγάρης: 19
Μελάς: 18
Κούσουλας: 18

Μάλιστα, με εξαίρεση τον Μελά -που έχει χάσει αρκετά παιχνίδια αλλά μετράει 46 πόντους στα 5 τελευταία του ματς (9 μέσο όρο)- οι υπόλοιποι είναι οι μόνιμοι στυλοβάτες του Πικερμίου μετρώντας συνολικά τους 283 από τους 480 πόντους του οργανισμού στις πρώτες 7 αγωνιστικές -το 60% δηλαδή-, με τον Γεωργούτσο να είναι ξανά ο απόλυτος πρωταγωνιστής με 17 πόντους ανά βραδιά!

Αναλυτικά οι πόντοι τους στα 7 πρώτα ματς:

Γεωργούτσος: 117
Κούσουλας: 68
Ταγάρης: 52
Καπετάνος: 46
Μελάς: 28

Αναλυτικά οι πόντοι της πεντάδας ανά ματς μέχρι τότε:

vs Τελεθριακός: 48
vs Παπάδος Γέρας: 38
vs Κορωπί: 52
vs ΒΑΟΛ: 50
vs Δάφνη: 46
vs Μίλων: 49
vs Ίκαρος: 57