Η απόσυρση του πρωταθλητή της ΕΚΑΣΚ Φιλαθλητικού Ηρακλείου δημιούργησε μία κενή θέση στον 2ο όμιλο Νότου της Γ’ Εθνικής, η οποία αναμένεται να καλυφθεί από την Ιεράπετρα. Οι Κρητικοί έχουν αγωνιστεί και κατά το πρόσφατο παρελθόν στις εθνικές κατηγορίες, επομένως γνωρίζουν καλά την κατηγορία και το τι πρέπει να κάνουν για να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί.

Οι άνθρωποι της Ιεράπετρας κατέθεσαν χθες (29/06) τα έγγραφα που απαιτούνταν στην ΕΟΚ δηλώνοντας την πρόθεσή τους να αντικαταστήσουν τον Φιλαθλητικό Ηρακλείου και, πλέον, βρίσκονται εν αναμονή της επίσημης απόφασης της ομοσπονδίας.

Ο προβιβασμός στη Γ’ Εθνική δεν πρόκειται, όμως, να σημάνει και την σπατάλη χρημάτων (δεν υπάρχει άλλωστε τέτοια δυνατότητα). Αντίθετα, η Ιεράπετρα θα στηριχθεί στα δικά της παιδιά και κάνοντας λίγες, αλλά ποιοτικές προσθήκες Κρητικών παικτών θα δώσει τη μάχη της για παραμονή στην κατηγορία.

Γι αυτό το λόγο, σε γνώριμα λημέρια αναμένεται να επιστρέψει ο Δημήτρης Κολοβός (22, 1.82), ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ηρόδοτου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και όντας πιο έμπειρος και βελτιωμένος αγωνιστικά θα δώσει μία ακόμα λύση στην περιφέρεια της Ιεράπετρας.