Κληθείς να κάνει τον απολογισμό του α’ γύρου, ο προπονητής των Ικάρων Σερρών, Στέργιος Ποργιόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μέχρι στιγμή πορεία της ομάδας του στη Γ’ Εθνική, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ενόψει του β’ γύρου του πρωταθλήματος, τονίζοντας πως στόχος της ομάδας είναι η τετράδα.
 
«Εννέα νίκες(πέντε εντός και τέσσερις εκτός) σε δεκατρείς αγώνες. Από τις τέσσερις ήττες οι τρεις έγιναν χωρίς τη παρουσία του πρώτου σκόρερ της περιόδου 2014-15 και αρχηγού μας, Πέτρου Γρίψιου. Είμαστε όλοι σίγουροι (διοίκηση, προπονητικό τιμ και παίκτες) ότι αν είχαμε από την αρχή τον Πέτρο θα ήμασταν στη πρώτη θέση. Σε ένα τόσο δύσκολο πρωτάθλημα, όμως, πρέπει να προσαρμόζεσαι στα προβλήματα και να κοιτάς το στόχο και νομίζω ότι το πετύχαμε με το καλύτερο τρόπο. Στα μισά του πρωταθλήματος είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες μου, που δείχνουν αυταπάρνηση και δουλεύουν σκληρά σε κάθε προπόνηση», είπε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ο Στέργιος Ποργιόπουλος.
 
Ερωτηθείς για τον δεύτερο γύρο και τις προσδοκίες που έχει, ανέφερε: «Τρώγοντας», όμως, ανοίγει η όρεξη και στο δεύτερο γύρο βάζουμε ως στόχο τη συνέχιση της καλής πορείας και το πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα με 18+ νίκες. Με 18 νίκες την περίοδο 2014-15 ανέβηκαν στη Β’ Εθνική η Ευκαρπία και ο Ιωνικός, ενώ με 14 νίκες κλήθηκε ομάδα του ομίλου μας, λόγω κενών θέσεων να ανέβει κατηγορία, αλλά αρνήθηκε. Τη φετινή χρονιά όμως το πρωτάθλημα είναι διαφορετικό, θα έλεγα τριών ταχυτήτων. Βασικός μας στόχος παραμένει η βελτίωση των νεαρών αθλητών μας, που προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδος και η ανάδειξή τους σε πρωταγωνιστές. Η συνέχεια θα είναι εξίσου δύσκολη. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση, το γενικό αρχηγό Ηλία Νικολαϊδη, το συνεργάτη Γιάννη Παπαδόπουλο, τους γιατρούς της ομάδας Θάνο Μηλούση, Ρήγα Σαντά και Νάσο Παπαδόπουλο, καθώς και τον ακούραστο φυσιοθεραπευτή μας Νίκο Κωφοτόλη».