Για αύριο (Δευτέρα 18/8) είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνάντηση της Ακαδημίας Ρεθύμνου με την ομάδα να παίρνει μέρος για πρώτη φορά σε πρωτάθλημα Εθνικής Κατηγορίας. Το πρώτο ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 21:15 στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη»  και το παρών σε αυτή θα δώσουν τα νέα αποκτήματα της ομάδας, Κώστας ΜπαλάφαςΓιώργος ΣκεμπήςΜανούσος ΤζαγκαρούληςΜαρίνος Μπελεφάντης, αλλά και τα πιο πρόσφατα όπως είναι αυτά των Σάββα Χατζηκωνσταντίνου και Παντελή Μαραγκάκη ο οποίος ήρθε από το Ηράκλειο.

Ο προπονητής των Κρητικών, Βαγγέλης Θεοδωρουλάκης σε συνέντευξη του στα «rethnea.gr» τόνισε ότι η ομάδα του είναι το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό, και στόχος είναι η αποφυγή αυτού του σεναρίου:

 «Το βέβαιο είναι ότι έχουμε το μικρότερο ρόστερ από κάθε άλλη ομάδα στην κατηγορία κι ότι είμαστε το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό! Ελπίζουμε για το καλύτερο όμως και θα είμαστε προετοιμασμένοι προκειμένου να αποφύγουμε το χειρότερο. Είμαι βέβαιος από την πλευρά μου, ότι θα παρουσιάσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο, όπου θα παλεύει όλα τα παιγνίδια.  

Πρακτικά στις μεταγραφές, κάναμε ό,τι καλύτερο γινόταν. Δουλέψαμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε σε οργανωτικό επίπεδο και επίσης, το καλό για μας είναι ότι υπάρχει καλή διάθεση από όλη την ομάδα. Πλαισιώσαμε το ρόστερ με κάποια καινούρια παιδιά, ενώ προσθέσαμε την εμπειρία του Μπαλάφα που περιμένουμε να μας βοηθήσει πολύ. 
 
Δεν έχουμε την εμπειρία ούτε τις παραστάσεις ως σύλλογος σε σύγκριση με τους υπολοίπους, αλλά υποσχόμαστε δουλειά και έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».