Με νέο… καπετάνιο θα πορευθεί για το υπόλοιπο της σεζόν ο Εθνικός Πειραιώς μετά την αιφνίδια (;) αποχώρηση του Πέτρου Αναγνωστόπουλου από τον πάγκο της ομάδας και την πρόσληψη του Κώστα Σορώτου. Ο πολύπειρος τεχνικός συμφώνησε με συνοπτικές με τη διοίκηση των “κυανόλευκων” το απόγευμα της Δευτέρας (04/03) και χθες πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση.

Το ζήτημα που ανακύπτει, όμως, έχει να κάνει με το κατά πόσο είναι ενδεδειγμένη η αλλαγή προπονητή πριν το “ματς της χρονιάς” απέναντι στον Πόλις Καλλιθέας. Γιατί είναι δεδομένο πως ο απερχόμενος προπονητής των Πειραιωτών έφερε την ομάδα ένα βήμα πριν την άνοδο στη Β’ Εθνική. Δεν μπορεί, άλλωστε, να αποσιωπηθεί το γεγονός πως προετοίμασε μία ομάδα που είχε σχεδιαστεί για την Α’ ΕΣΚΑΝΑ και μετά το αρχικά μέτριο ξεκίνημα (φυσιολογικό), να την βοηθήσει να πετύχει έντεκα (11) συνεχόμενες νίκες, μέχρι να ηττηθεί από τη Ζάκυνθο.

Γιατί είναι δεδομένο πως ο νέος προπονητής όσο καλός κι αν είναι (και ο Κώστας Σορώτος είναι εξαιρετικός) δεν θα προλάβει μέσα σε πέντε (5) ημέρες να αλλάξει πολλά στον τρόπο παιχνιδιού του Εθνικού Πειραιώς. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς το πιθανότερο είναι να μην αλλάξει κάτι προκειμένου να μην… μπερδέψει τους παίκτες του.

Έτσι, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα: ποιοι ήταν οι λόγοι της απομάκρυνσης του Πέτρου Αναγνωστόπουλου; Το κλίμα στο εσωτερικό ήταν εξαιρετικό, η ομάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην… υπέρβαση και την άνοδο στη Β’ Εθνική παίζοντας σε ένα παιχνίδι τους κόπους μιας ολόκληρης σεζόν.

Οπότε, η διοίκηση των “κυανόλευκων” χωρίς να υπάρχει προφανής αγωνιστικός λόγος στέρησε από έναν προπονητή τη δυνατότητα να γευτεί τους καρπούς της δουλειάς του και να κριθεί στο φινάλε της σεζόν, εκεί όπου όλες οι ομάδες κάνουν ταμείο…

Το αν οι διοικούντες έπραξαν ορθά θα φανεί στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Μπορεί ο Κώστας Σορώτος να διατηρήσει τον Εθνικό Πειραιώς στην κορυφή και να του δώσει την άνοδο στη Β’ Εθνική, αλλά αυτό δεν αναιρεί το… άδικο της απομάκρυνσης του Πέτρου Αναγνωστόπουλου.